Yüksekdağ: "Defalarca Bizlerin Bu Halkın Siyasi İradesi, Sözcüleri Olarak Rolümüzü İşlevimizi... - Son Dakika
Politika

Yüksekdağ: "Defalarca Bizlerin Bu Halkın Siyasi İradesi, Sözcüleri Olarak Rolümüzü İşlevimizi...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Salondaki katılımcılardan detaylar- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: - "Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesi, sözcüleri olarak rolümüzü işlevimizi kırmaya çalıştılar, Meclis'in kapısına beyaz torosları dayadıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerimizin, milletvekilleri ve eş genel başkanları dahil olmak üzere zaten hiçbir zaman dokunulmazlığı olmamıştır" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesi, sözcüleri olarak rolümüzü işlevimizi kırmaya çalıştılar, Meclis'in kapısına beyaz torosları dayadıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerimizin, milletvekilleri ve eş genel başkanları dahil olmak üzere zaten hiçbir zaman dokunulmazlığı olmamıştır" dedi.

02.01.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Salondaki katılımcılardan detaylar- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşması HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: - "Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesi, sözcüleri olarak rolümüzü işlevimizi kırmaya çalıştılar, Meclis'in kapısına beyaz torosları dayadıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerimizin, milletvekilleri ve eş genel başkanları dahil olmak üzere zaten hiçbir zaman dokunulmazlığı olmamıştır" HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesi, sözcüleri olarak rolümüzü işlevimizi kırmaya çalıştılar, Meclis'in kapısına beyaz torosları dayadıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerimizin, milletvekilleri ve eş genel başkanları dahil olmak üzere zaten hiçbir zaman dokunulmazlığı olmamıştır" dedi.Yüksekdağ, Van'da partisince Ticaret ve Sanayi Odası Erek Toplantı Salonu'nda düzenlenen, "Yarını Bugün Kuruyoruz" konferansında yaptığı konuşmada, defalarca dokunulmazlıklarının kaldırılması için talimatlar verildiğini ileri sürdü.Yüksekdağ, "Defalarca bizlerin bu halkın siyasi iradesi, sözcüleri olarak rolümüzü işlevimizi kırmaya çalıştılar, Meclis'in kapısına beyaz torosları dayadıkları günlerden bu yana bütün seçilmişlerimizin, milletvekilleri ve eş genel başkanları dahil olmak üzere zaten hiçbir zaman dokunulmazlığı olmamıştır. Yıllar boyunca dokunulmazlıkları kaldırma ve siyaset yoluyla sayısız kez bu halkın iradesine saldırı düzenlediniz ama durduramadınız, caydıramadınız, geri adım attıramadınız" diye konuştu.Dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla tehdit edildiklerini savunan Yüksekdağ, şunları söyledi: "Görmediğimiz hiçbir şey kalmadı ve görmekten ürkmekten çekineceğimiz sakınacağımız hiçbir şey yok. İlk dokunulmazlık tartışması yapıldığında imzaladık dilekçeyi. 80 milletvekiliyle gidip dilekçelerimizi Meclis Başkanlığına sunmuştuk. Buyur 'hodri meydan' dedik. O dilekçeler hala orada duruyor. Gelip geçtiğimiz yollarla bizleri caydıracaklarını sanmasınlar. Bugün tarihsel olarak çok şükür başımız dik, alnımız ak." Yüksekdağ, "Halkımızı, partimizi marjinalleştirmeye çalışıyorlar. Ne yapacaksınız? Milyonlarca insanı ortadan mı kaldıracaksınız. Abluka altına aldıkları yerde etnik temizlik hareketi başlattılar. Böyle bir girişimleri var ancak Türkiye'nin öz ve hakiki gücü Kürt halkıdır. Bunu asla ortadan kaldıramazsınız, bu halka rağmen yaptığınız anayasa derme çatma, kırık dökük sizi istediğiniz gibi koruyamayacak bir anayasa olur. Böyle bir anayasa sizi korumaz" ifadelerini kullandı.Konferansı HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Nadir Yıldırım ve Bedia Özgökçe Ertan ile Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Çoban, HDP İl Eş Başkanları Derya Hayva ve Veysi Dilekçi ile partililer izledi.

Yüksekdağ: "Defalarca Bizlerin Bu Halkın Siyasi İradesi, Sözcüleri Olarak Rolümüzü İşlevimizi...
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yüksekdağ: 'Defalarca Bizlerin Bu Halkın Siyasi İradesi, Sözcüleri Olarak Rolümüzü İşlevimizi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement