Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kızılay Metro İstasyonu'nda prostat kanseri farkındalığına yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinlikte broşürler dağıtılarak hastalık ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Alhan, geç döndüğü cuma namazı sonrası soruşturma geçirdi. Evrak sızdırma suçlamasıyla cezalandırılan Alhan, prostat kanseri ön tanısı konulduktan sonra sağlık raporunun iptal edildiğini iddia etti. Alhan, hukuk mücadelesi başlattı.
Prostat kanseri tanı ve tedavisinde yapay zekadan; başta hastalığın erken teşhisi olmak üzere önemli ölçüde yararlanıldığını belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr.
İngiltere'de yapılan bir araştırmada, bilim insanları prostat kanserini daha erken tespit edebilecek bir tükürük testi geliştirdiklerini duyurdu. Yeni tükürük testi, mevcut standart kan testinden daha etkili ve hızlı sonuçlar veriyor. Araştırmada, tükürük testinin prostat kanseri riskini belirlemede kan testine göre daha doğru sonuçlar verdiği ve ayrıca MRI taramasının gözden kaçırdığı kanserleri de tespit ettiği belirtildi. İlk denemelerde tükürük testi sayesinde erken teşhis konulan hastaların hayatlarının kurtulduğu görüldü. Araştırmacılar, prostat kanseri vakalarının artmasıyla birlikte erken teşhis için geliştirilmiş bir teste ihtiyaç olduğunu vurguladılar.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bedeli ödenen ilaçlar listesine 8'i yenilikçi kanser ilacı olmak üzere 47 ilaç daha eklendi. Yapılan değişiklikle, meme kanseri, mesane kanseri, prostat kanseri, akciğer kanseri, Dirençli Akut Myeloid Lösemi (AML), Kronik Lenfositik Lösemi (KLL), Multiple Myelom (MM) tedavilerinde kullanılan yenilikçi ilaçlara erişim sağlandı.
Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, prostat kanserinin vücutta sinsi ilerleyen bir hastalık olduğunu ve zamanında tedavi edilmezse akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabileceğini belirtti. Prostat kanseri, erken teşhis ve tedavi ile kontrol altına alınabilir.
İzmir'de yaşayan 63 yaşındaki Murat Sağlam, geçirdiği ameliyatlar ve sağlık sorunlarına rağmen atletizmde başarılar elde ederek Türkiye şampiyonu oldu. Sağlam, ameliyatlar sonrası koşmaya devam ettiğini ve madalyalar kazanacağını hiç düşünmediğini belirtti. Bypass ameliyatı ve prostat kanseri tedavisi geçiren Sağlam, koşmanın kendisini iyi hissettirdiğini ve herkesin ameliyat sonrası normal bir yaşam sürebileceğini göstermek istediğini söyledi.
İzmir'de emeklilik sonrası hobi olarak başladığı atletizmde çok sayıda madalya kazanan 63 yaşındaki Murat Sağlam, geçirdiği açık kalp ve prostat kanseri ameliyatlarına rağmen pes etmeyerek Bursa'da takımıyla katıldığı Türkiye Masterler Salon Atletizm Şampiyonası'nda yaş grubunda Türkiye rekorunu kırmayı başardı.
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser hastalarının tüm tedavileri ve tümör tanısı almış olanların ameliyatları başarıyla gerçekleştiriliyor. Hastanenin onkoloji servisi, meme kanseri, mide ve yemek borusu kanseri, akciğer kanseri, kalınbağırsak kanseri, pankreas ve safrakesesi kanseri, beyin tümörlerinin tedavisi, prostat kanseri, baş boyun ve yumuşak doku kanser türleri gibi kanser tedavilerini yapmaktadır. Açılan servislerle ilin büyük bir ihtiyacını karşılayan hastane, kanser hastalarının il dışına sevk edilmesini neredeyse sıfıra indirmiştir.
Bayındır Söğütözü Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Akan, prostat kanserinde en önemli risk faktörünün yaş olduğunu ve aile öyküsünün de bir risk faktörü olduğunu belirtti. Ayrıca, beslenme şekli ve PSA düzeyi de prostat kanseri riskini etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Prostat kanserinin tanısı için patolojik inceleme yapılması gerektiği vurgulandı.
Aralık ayında prostat kanseri teşhisi konulan ve ameliyat olan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, acil bir mesane sorunu nedeniyle yeniden hastaneye kaldırıldı. Austin'in doktorları, hastalığın seyrinin iyi gittiğini belirtti.
Kral Charles'a prostat kanseri teşhisi konuldu. Ancak doktorları kanserin erken teşhis edildiğini ve prognozunun iyi olduğunu belirtti. Kralın moralinin yüksek olduğu ve günlük işlerine geri dönmek için kararlı olduğu ifade edildi.
Buckingham Sarayı, 75 yaşındaki İngiltere Kralı III. Charles'a kanser teşhisi konulduğunu duyurdu. Tedaviye başlanan Kral Charles'ın tamamen iyileşmesi ve kamu görevine dönmesi bekleniyor. Kraliyet kaynakları, kanserin prostat kanseri olmadığını belirtti. Kral Charles, kamuya açık etkinliklerine ara verecek ancak anayasal rolünü sürdürecek.
Buckingham Sarayı, Kral 3. Charles'ın kanser tedavisi gördüğünü açıkladı. Kral tedavisi süresince resmi devlet görevlerine devam edecek ancak halka açık etkinliklere katılmayacak. Kral'ın tedavisi konusunda iyimser olduğu ve görevlerine dönmeyi beklediği belirtildi. Kral Charles'ın kanser türü hakkında bir açıklama yapılmadı, ancak prostat kanseri olmadığı aktarıldı. Charles'a son kanser teşhisi, prostat operasyonu sırasında konulduğu duyuruldu. Kral Charles, geçen hafta iyi huylu bir prostat büyümesi nedeniyle ameliyat geçirmişti. Kral'ın hastalığını duyurmayı tercih ettiği belirtildi. Kral Charles, annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden sonra kral ilan edilmişti.
İngiltere Kralı 3. Charles kanser hastalığına yakalandı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kral Charles'ın prostat testlerinde bir kanser türü saptandığını ancak hastalığın prostat kanseri olmadığını belirtti.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, prostat kanseri ameliyatının ardından ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldırılmasının günlerce gizlenmesi nedeniyle ABD halkından özür diledi. Austin, Başkan Biden'a teşhisi hemen bildirmediği için üzgün olduğunu belirtti.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, prostat kanseri ameliyatının ardından yaşadığı idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra taburcu edildi. Austin, doktorların tavsiyesi üzerine bir süre istirahat edecek ve görevlerini uzaktan yerine getirecek.
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, prostat kanserine yakalanmış hastalara uygulanan lutesyum-177 tedavisinin olumlu sonuç verdiğini duyurdu. Rosatom'un araştırma bölümünün bir parçası olan Nükleer Reaktörler Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen lutesyum-177 içeren madde, nöroendokrin tümörlerin ve prostat kanserinin tedavisinde kullanılıyor. Tedavi, hastanın herhangi bir yan etki yaşamadığından emin olunduktan sonra ilacın damardan enjekte edilmesiyle uygulanıyor. İlaç, etkili olduğu ve yan etkiye rastlanmadığı belirtilen hastalara iki ayda bir veriliyor. Rosatom, lutesyum-177 izotopunu üretebilen dünyadaki tek kuruluş olmanın yanı sıra, 2021'den bu yana lutesyum-177 tıbbi izotopunu Brezilya'ya tedarik ediyor.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in prostat kanseri olduğu ve başarılı bir operasyon geçirdiği açıklandı. Operasyon sonrası sağlık durumu iyi olan Austin, evine döndü. Erken teşhis sayesinde hastalığın seyri olumlu ilerliyor.
Doktorlar tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin prostat kanseri teşhisi nedeniyle ameliyata alındı ve ardından idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. Kanserin erken teşhis edildiği ve Austin'in hastalık sonucu tahminlerinin mükemmel olduğu belirtildi. Austin'in hastaneye yatışı, üst düzey yetkililerin ve Beyaz Saray'ın hastane ziyaretini öğrenmesinin ardından eleştirilere neden oldu. Austin, kamuoyunun uygun şekilde bilgilendirilmediği için özür diledi. Pentagon tarafından yapılan açıklamada, Austin'in hastaneye yatırıldığı doğrulandı ancak taburcu tarihi hakkında bilgi verilmedi. Austin'in iyileşmeye devam ettiği ve Savunma Bakanlığı'nın operasyonlarına devam ettiği belirtildi. Austin'e prostat kanseri teşhisi Aralık 2023'te konuldu ve cerrahi müdahale için hastaneye kabul edildi. Ancak işlemden kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle yoğun bakım ünitesine nakledildi. Beyaz Saray, Austin'in hastaneye kaldırılmasının ardından yetki devrine ilişkin kabine protokollerini gözden geçirmekte olduğunu açıkladı.
Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Uğur Selek, yapay zekanın radyoterapide en güncel konulardan biri olduğunu belirtti. Yapay zekanın prostat kanseri tedavisindeki etkisi ve hormon tedavisindeki kullanımı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Selek, yapay zekanın daha doğru tespitler yapmaya yardımcı olduğunu söyledi. Ayrıca, yapay zekanın kanser tedavisindeki kullanımının gelecekte standart tedavilere yol göstereceği ifade edildi.
Türk Üroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen, prostat kanserinden ölüm oranlarının düşük olduğunu belirterek, aile öyküsü ve genetik durumun önemli olduğunu vurguladı. Prostat kanseri riski taşıyan erkeklerin aile öykülerine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Bilen, doktor kontrolü ve araştırma yapmalarının faydalı olacağını ifade etti.
Bilim insanları, prostat kanseri tedavisi için radyoterapi alan erkeklere, daha düşük dozlarda radyoterapi verilebileceğini buldu. Yapılan bir deneyde, radyoterapi miktarının yüzde 75 azaltılabileceği ortaya çıktı. Bu yöntemle, radyoterapi seanslarının sayısı beşe düşerken, hastalar toplamda daha az radyasyona maruz kalıyor. Yeni tedavi yöntemi, kanseri başka organlara yayılmamış orta riskli hastalarda yüzde 96 oranında başarı sağlıyor. Ayrıca, daha az radyoterapi yapılması sayesinde sağlık sisteminde baskının azalacağı ve para ve zaman tasarrufu yapılacağı belirtiliyor.
Bilim insanları, prostat kanseri tedavisi için yapılan bir deneyde radyoterapi dozunun yüzde 75 azaltılabileceğini buldu. Bu yöntemle radyoterapi seanslarının sayısı beşe düşerken, hastalar toplamda daha az radyasyona maruz kalıyor. Yapılan deneyde, multi-beam radyoterapi adı verilen bu yöntemle beş seansa giren erkeklerin yüzde 96'sında kanser yok edilirken, standart radyoterapi alanlarda bu oran yüzde 95 oldu. Bu yeni tedavi yöntemi, sağlık sisteminde tasarruf sağlayacak ve hastalar için daha az yan etkiyle tedavi imkanı sunacak.
Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Penbegül, prostat kanseri açısından her 8 erkekten birinin risk taşıdığını belirtti. Prostat kanserinin erken teşhis ve tedavi açısından önem taşıdığını vurgulayan Penbegül, prostat kanserinin belirtilerini ve risk faktörlerini anlattı.
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Eyüp Veli Küçük, robotik cerrahi ile prostat kanseri ameliyatlarının Türkiye'de ve dünyada uzun zamandır yapıldığını belirterek, robotik cerrahinin artık bu ameliyatlarda 'altın standart' olduğunu söyledi. Küçük, prostat kanserinin dünya çapında erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu ve Türkiye'de prostat kanserinin en sık görülen dördüncü kanser olduğunu ifade etti. Robotik cerrahi hastalara birçok kolaylık sağladığını belirten Küçük, hastaların kan kaybı oranlarının azaldığını, operasyon süresinin kısalığını ve iyileşme sürecinin daha kolay geçirilebildiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Halil Başar, prostat kanserinin erken teşhis ve tedavisi için, 50-70 yaş aralığındaki erkeklere yılda bir defa tarama yaptırarak kanlarındaki Prostat Spesifik Antijen (PSA) değerine baktırmalarını önerdi.
Prostat kanserinin erkekleri ilgilendiren başlıca sağlık problemlerinden olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Özkan Onuk, "Yüksek oranda hayvansal gıdalarla beslenmek, prostat kanseri riskini artırmaktadır.
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay, prostat kanserinin erkeklerde akciğer kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu belirtti. Prostat kanserinin erken teşhis edilmesinin hayat kurtarıcı tedavilere olanak sağladığını vurgulayan Oktay, her erkeğin 50 yaşından sonra PSA kan testini yaptırması gerektiğini söyledi.
İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan University College London'da (UCL) yürütülmüş yeni bir araştırmaya göre 10 dakikalık bir MR taraması, erkeklerde prostat kanserinin tespiti için kullanılabilir.
BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğretim üyeleri, prostat kanserini yüksek doğrulukla teşhis etmek amacıyla TÜBİTAK destekli proje başlattı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) bilim insanları tarafından prostat kanserinin erken teşhisi için nanoteknoloji kullanarak biyosensör geliştirildi. TÜBİTAK tarafından desteklenen proje, prostat kanseri biyobelirteçlerinin eş zamanlı algılanması için mikro akışkan biyosensör paneli geliştirilmesini amaçlıyor. Projenin yürütücüsü Prof. Dr. Fatih Mehmet Emen, prostat kanserinin erken teşhisinin önemine vurgu yaparak, hastalığın ilk evrelerinde tanı konulmasıyla gereksiz biyopsilerin önüne geçilebileceğini belirtti. Projenin diğer bir sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Çiçek ise geliştirecekleri biyosensörün yerli imkanlarla üretileceğini ve prostat kanserini yüksek doğrulukla teşhis etmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Doktoru Can Soreş Kaplan, Erol'un herhangi bir önemli probleminin olmadığını ifade etti. Erol, enfeksiyon hastalığından dolayı gözetim altına alındı ve yarın taburcu edilebilir. Geçtiğimiz yıl prostat kanseri teşhisi konulan Erol, tedavisinin ardından hastalığı atlatmıştı.
Prostat hastalarının hızlıca tedavi olabilecekleri Prostat Kanseri Tarama ve Takip Polikliniği Onkoloji Hastanesi'nde hizmete açıldı Sağlık Bakanlığı Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Prostat Kanseri Tarama ve Takip Polikliniği hizmete açıldı.
Diyarbakır'da her ay 800 hasta nükleer tıpla şifa arıyor Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü'nde diferansiye tiroit kanseri, prostat kanseri, nöroendokrin tümör ve hipertiroidi hastalıkları tedavi ediliyor.
Prof. Dr. Biri: "Mikro Ultrason Füzyon Biyopsi'nin prostat kanseri erken teşhis etmesi prostat kanserinin tedavisini kolaylaştırmıştır" Koru Ankara Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr.
Prostat kanseri, 'Multiparametrik Prostat MRG' ile erken dönemde tespit ediliyor Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezine yeni kazandırılan Multiparametrik Prostat MR Görüntüleme (mp-MRG) yapabilen cihaz sayesinde prostat kanseri erken dönemde tespit ediliyor.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Akduman, prostat kanserinin uygun ve erken dönemde tespit edilmesi durumunda her türlü tedavisinin mümkün olduğunu bildirdi.
"Prostat riski 40 yaşında başlıyor" Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Hatice Başaran Gökşen, prostat riskinin 40'lı yaşlarda başladığını belirtip Radyasyon Onkolojisinin prostat kanseri tedavisindeki öneminden bahsetti Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr.
- İç yağ, hayvansal yağ tüketen ve sigara içenlerde prostat kanseri daha çok görülüyor Dünyada her yıl 1 milyon 700 bin kişiye prostat kanseri tanısı konuluyor Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr.
Prostat kanseri, prostat bezindeki hücrelerin kontrolsüz büyümesi ile meydana gelir. Prostat Kanseri Nedir ve Neden Olur?
Türk Üroonkoloji Derneği, 'Prostat Kanseri Veritabanı' kaynaklı bilgiler ışığında hazırlanan 'Türkiye Prostat Kanseri Haritası'nın sonuçları açıkladı.
İzmir Kültürpark'ta yer alan Paraşüt Kulesi'ne prostat kanserine dikkat çekmek amacıyla mavi kravat asıldı.
Ankara Garı prostat kanseri için mavi kravat taktı Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erman: "50 yaş üstündeki erkeklerin PSA testi yaptırmalı"ANKARA - Türk Tıbbi Onkoloji Derneğinin, "Tak Bir Mavi Kravat, Prostat Kanserine Dikkat" sloganıyla bu yıl da gündeme...
İsveç'te yapılan bir araştırmada, üreme sağlığı tedavisi gören erkeklerin daha sonra prostat kanserine yakalanmaları riskinin arttığı sonucuna varıldı.
Galata Kulesi prostat kanserine dikkat çekmek için mavi kravat taktı "Prostat kanseri, erken teşhisle yüzde 100'e yakın tedavi edilebiliyor.
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, "Tak Bir Mavi Kravat, Prostat Kanserine Dikkat" sloganıyla bu yıl da gündeme taşıdığı prostat kanseri ayı aktivitesi için Galata Kulesi'nde, 19-22 Eylül tarihleri arasında kalmak üzere dev bir mavi kravat taktı.
Türk Tıbbi Onkoloji Derneğinin, "Tak Bir Mavi Kravat, Prostat Kanserine Dikkat" sloganıyla bu yıl da gündeme taşıdığı prostat kanseri ayı aktivitesi için Galata Kulesi'ne dev bir mavi kravat takıldı.
OSMANİYE Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, prostat kanserinin kesin nedenlerinin bilinmemekle birlikte yaş ilerledikçe riskin artığını söyledi.
Prostat Kanseri Derneği Genel Sekreteri ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Faruk Yencilek, tüm dünyada kanser tanısı alan her 4 erkekten 1'nin prostat kanseri olduğunu söyledi.
Centilmenler prostat kanseri farkındalığı için yol aldı Mavi kravatlı motosikletliler prostat kanserine dikkat çekti 'The Distinguished Gentleman's Ride' etkinliği İstanbul Kalamış Marina'da yapıldıİSTANBUL - Prostat kanseri konusunda farkındak oluşturmak için düzenlenen 'The...
"İlaç gibi yutulan kapsül robotlar ile biyopsi yapılabilecek"Buse ÖZEL- Özgür KUMANOVALI / İSTANBUL, (DHA)-MAX Planck Enstitüsü Akıllı Sistemler Bölüm Direktörü Prof.
Kadınlar, prostat kanserinde erkeklerin hayatını kurtarıyor Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Türkeri: "Türk kadınlarımıza teşekkür etmek istiyorum.
Üroloji ve Üroonkoloji Uzmanı Prof. Dr. Can Öbek ancak, beslenme ve bazı yaşam tarzı değişiklikleriyle prostat kanseri gelişim ve ilerleme riskini azaltmanın mümkün olabildiğine işaret ediyor.
Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Prostat Kanseri farkındalığına yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde erken teşhis oranlarında artış sağladı.
"Sigara" kanserlerde en önemli risk faktörü Türk ve yabancı bilim insanları kanser tedavisinde son gelişmeleri tartıştı "ASCO Direct Highlight of GU 2017 Toplantısı" Ankara'da yapıldı Prof. Dr.
İngiltere'de prostat kanserinin teşhisinde, yeni bir görüntüleme cihazının kullanımıyla uzun süredir görülen en büyük ilerlemenin sağlandığı açıklandı.
Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, prostat kanseriyle ilgili olarak, "Günümüzde en önemli riskli grubu aile öyküsü olan bireyler oluşturmakta olup, bu vatandaşlarımızın düzenli ürolojik muayeneden geçmesini önermekteyiz.
Bakırköy’de prostat kanseriyle ilgili düzenlenen panele, erkeklerden çok kadınlar ilgi gösterdi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kongreye katılanlardan görüntü, - Üroonkoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Çağ Çal'ın konuşması, Kimyasallara maruz kalmak prostat kanserine yol açıyor- Üroonkoloji Kongresi Başkanı Prof. Dr. Çal: - "Sigara içenler, tarım ilacına maruz kalan çiftçiler, pil imalatında çalışanlar, kaynak yaparken metal kadmiyuma maruz kalanlar prostat kanserine yakalanma riski yüksek gruplardır"- "Plastik sanayinde çalışanların da normal topluma göre prostat kanseri olma riskleri daha fazla" Erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında yer alan prostat kanseri gelişmesinde aile öyküsünün yanı sıra sigara tüketimi, pil imalatında çalışma, tarım ilacına ve kaynak yaparken metal kadmiyuma maruz kalma, riski artıran faktörler arasında.
Rahmi M. Koç Müzesi'nde toplanan motorcuların görüntüleri- Rahmi M. Koç Müzesi'nden başlayan ve Kanyon'da sona eren motosiklet turundan görüntüler - İstanbul'da, 400'den fazla şehirde prostat kanserine karşı bilinirliği arttırmak ve tedavi çalışmalarına bağış desteği toplamak için klasik motosikletle "Gentleman's Ride" adlı motosiklet turu gerçekleştirildi- Organisazyon sorumlusu Algan: "Organizasonlardan elde edilen gelirin tamamı da prostat kanseri araştırma ve tedavilerinde kullanılıyor.
Prof. Dr. Bülent Alıcı sorusu eşliğinde, Prof. Dr. Süleyman Ataus “Prostat kanseri tanı yöntemleri nelerdir?
Prof. Dr. Bülent Alıcı sorusu eşliğinde, Prof. Dr. Süleyman Ataus “Prostat kanseri belirtileri nelerdir?
Kanserin görülme sıklığı tüm dünyada artıyor.
Prostat kanserinde erken tanıya dikkat çekmek amacıyla medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi ve üroloji hekimlerinin katılımıyla seminer düzenlendi.
Prof. Dr. Süleyman Ataus “Prostat kanseri erken teşhis edilebilir mi?” sorusunun yanıtını veriyor.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Prof. Dr. Haluk Özen, Türkiye’de yılda 13 bin erkeğe prostat kanseri tanısı konduğunu söyledi.
Tepe ve şakak bölgesindeki saçların bir bölümü dökülen erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin daha fazla olduğu belirlendi.
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Ulvi Önder, erkeklerde en sık görülen kanser türünün prostat olduğunu belirterek, "Obezite, yağ tüketimi ve sigara prostat kanseri riskini artırıyor" dedi.
Prof.Dr. Aydın Mungan, ileri yaş hastalığı gibi görülen prostat kanserine, son yıllarda 40 ve 50'li yaşlarda da artan bir sıklıkla rastlanmaya başlandığını söyledi.
Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Akpınar: "Robotik cerrahi yapan merkezler ve robotik ameliyat sayısı hızla artmakta.
Prostat Kanseri Derneği Başkanı Üroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Lüleci, prostat kanserinin 'erkeklik' için tehdit olmadığını söyledi.
Medicana Konya Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ümit Özdemir yılda bir yapılan tetkik ve muayenelerle erken teşhisi yapılan prostat kanseri hastalarının başarılı bir tedavi süreci geçirdiğini söyledi.
Günümüzde prostat kanseri erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türü olarak biliniyor.
Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Haluk Akpınar, Türkiye'de her yıl 100 bin erkekten 31'ine prostat kanseri tanısı konulduğunu söyledi.
İdrarda ağrısız kanama, yanma, zorlu ve kesik idrar yapma ve sık tuvalete çıkma gibi durumlarda doktora gitmek gerektiği belirtildi.