93 yaşında koronayı yendi, hastaneden alkışlarla uğurlandı - Son Dakika
Sağlık

93 yaşında koronayı yendi, hastaneden alkışlarla uğurlandı

93 yaşında koronayı yendi, hastaneden alkışlarla uğurlandı Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Şakire Yalçın, yakalandığı korona virüsü yenerek taburcu oldu.

03.09.2020 09:11  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

93 yaşında koronayı yendi, hastaneden alkışlarla uğurlandı

SAMSUN - Samsun'un Terme ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Şakire Yalçın, yakalandığı korona virüsü yenerek taburcu oldu. 7 gün içerisinde virüsü yenen Yalçın, sağlık çalışanlarının alkışları ile hastaneden uğurlandı.

Korona virüsle mücadelede her gün yeni pozitif vakalar ortaya çıkarken bir taraftansa iyileşenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Terme ilçesinde ikamet eden Şakire Yalçın nefes darlığı, halsizlik ve iştah kaybı şikayetleri nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğüne başvurdu. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekiplerinin denetimleri sonucunda test sonucu pozitif çıkan Yalçın, Terme Devlet Hastanesine yatırıldı. Sağlık çalışanlarının yoğun mesai harcadığı ve azimle çalıştığı korona servisinden 7 gün sonra iyileşerek çıkan Şakire Yalçın, alkışlarla taburcu oldu. Hastanede çalışan bütün sağlık çalışanlarına teşekkür eden Yalçın, bu süreçte kendisine çok iyi bakıldığını söyledi.

"93 yaşında olmasından dolayı genel durumu kötü olmasına karşı hazırlıklıydık"

Hastanın tedavisi hakkında bilgi veren Terme Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Demir, "Filyasyon ekiplerinin denetimleri sonucu gelen bir hastamızdı. Değerlendirmelerimiz sonucu hastayı acil servise aldık. Çekilen tomografi sonrası yaygın tulumları vardı. Hastayı yatırarak tedavi etmeye karar verdik. Servisimizde tıbbi tedavi uygulandı. Genel durumunda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. 93 yaşında olmasından dolayı muhtemel olumsuzluğa karşı hazırlıklıydık. Bu süreci iyi atlattık ve teyzemizi taburcu ettik. Terme Devlet Hastanesi olarak süreci başından beri takip ediyoruz. Ağustos ayından itibaren hasta sayılarında bir nebze artış gözlemlendi. Yataklı servisimiz tamamen korona servisi olarak izole ettik. Korona virüs konusunda tedbirlere uyan Terme halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Şakire Yalçının oğlu İbrahim Yalçın ise, "Annemin ilk başlarda iştahı yoktu. Nefes almakta zorlanıyordu ve halsizliği vardı. Bunun sonucunda İlçe Sağlık Müdürlüğüne haber verdik. Takipli hastaydı. Geldiler ve test yaptılar. Sonuç pozitif çıkınca Terme Devlet Hastanesine getirdik. Gerekli ilgi gösterildi. Daha sonra annemle telefonda yaptığım görüşmeler sonucunda ilaçların düzenli olarak verildiğini, serumlarının düzenli takıldığını söyledi. Bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz" diye konuştu.

Hastalığı atlatan Şakire Yalçın kendisi ile çok iyi ilgilenildiğini ifade ederek, "Burada çok rahattım. Bana çok iyi baktılar. Herkesten çok memnunum" şeklinde konuştu.

93 yaşında koronayı yendi, hastaneden alkışlarla uğurlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık 93 yaşında koronayı yendi, hastaneden alkışlarla uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı
    19:29 Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarıyla taşınan çöl tozunun etkisi Burdur'da hissedilmeye başladı. Yarın ve cumartesi günü özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımının yoğun olması bekleniyor. Burdur Gölü'nün çekilen alanlarından da rüzgarla kente toz taşındığı gözlendi. Astım ve bronşit hastaları dışarıya çıkmamaları ve maske kullanmaları konusunda uyarıldı.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.


Advertisement