Akdağ: En Önemli Husus Vatandaşlarımızın Bağışları - Son Dakika
Sağlık

Akdağ: En Önemli Husus Vatandaşlarımızın Bağışları

Akdağ: En Önemli Husus Vatandaşlarımızın Bağışları

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Antalya'daki bu başarılı organ nakillerini Türkiye'de çok başarılı diğer nakiller izleyecek, bundan eminiz" dedi.

24.02.2012 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, " Antalya'daki bu başarılı organ nakillerini Türkiye'de çok başarılı diğer nakiller izleyecek, bundan eminiz" dedi.

Akdağ, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani ile İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğündeki makamında görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilerin " Hacettepe Üniversitesi'nde yüz, kol ve bacak nakli yapılacağını" hatırlatması üzerine Akdağ, Türkiye'de organ naklinin her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, "Burada temel noktayı atlamamak lazım, en önemli husus vatandaşlarımızın bağışlarıdır, bağışları organize ettiğimiz sistemdir ve bu bağışları ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırma hızımızdır" dedi.

Türkiye'de organ naklini gerçekleştiren cerrahların ve yoğun bakım ekiplerinin çok iyi yetişmiş olduğuna işaret eden Bakan Akdağ, yakın zamanda Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dünyada ilk kez bir sporcuya menüsküs nakli yapıldığını söyledi.

-"Türk sağlık sektörü dünyanın en tepe noktasında"-

Kosovalı Bakan Agani de Türkiye'deki yüz, kol ve bacak nakillerinin Türk sağlık sisteminin başarısı olduğunu belirterek, Türkiye'nin her alanda elde ettiği başarılardan son derece mutlu olduğunu söyledi.

"Aramızdaki iş birliğini derinleştirerek bu tecrübeleri Kosova'da da göreceğiz" diyen Agani, Kosova'daki genç doktor ekibinin Türkiye'nin tecrübelerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Agani, Türk sağlık sektörünün dünyanın en tepe noktasında bulunduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Akdağ: En Önemli Husus Vatandaşlarımızın Bağışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement