Çinli bilim insanları laboratuvarda daha ölümcül bir corona virüsü üretti - Son Dakika
Sağlık

Çinli bilim insanları laboratuvarda daha ölümcül bir corona virüsü üretti

Çinli bilim insanları, Wuhan'da ortaya çıkan corona virüsünün daha ölümcül bir versiyonunu laboratuvarda üretti. GX_P2V adı verilen bu virüs, insanlaştırılmış farelerde yüzde yüz ölümcül oldu. Virüs, farelerin birçok organına zarar vererek hızlı bir ölüm oranına yol açtı.

17.01.2024 11:28  Güncelleme: 13:02

2019 yılında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgına yol açan corona virüsün daha ölümcül bir türü Çinli bilim insanları tarafından laboratuvar ortamında üretildi. Milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsün Çin'de özellikle üretilip yayıldığı tartışmaları hala sürerken yeni gelişme dünya kamuoyunun şüphesini çekti.

Çinli bilim insanlarının geliştirdiği mutant Covid-19 virüsünün farelerde denendiği ve daha ölümcül özellik taşıdığı tespit edildi. Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, "GX_P2V" olarak kodlanan virüsün insanlara yayılma riskini vurguladı.

Söz konusu virüsün 2017'de Malezya pangolinlerinde keşfedilen bir corona virüsünün mutasyona uğramış bir versiyonu olduğunu belirten bilim insanları, farelerde yapılan denemede sekiz gün içinde ölüme yol açtığı bilgisini paylaştı.

GÖZLERİ TAMAMEN BEYAZA DÖNDÜ

"GX_P2V"nin denendiği farelerin akciğerlerinden kemiklerine, gözlerinden soluk borularına ve beyinlerine kadar birçok organa ciddi oranda zarar verdiği görülürken farelerin ölmeden bir gün önce gözlerinin tamamen beyaza döndüğü kaydedildi.

Araştırmacılar, bu çalışmanın Covid-19'la bağlantılı virüsün farelerde yüzde 100 ölüm oranını rapor eden türünün ilk örneği olduğunu belirterek önceki çalışmaları aştığına işaret etti.

University College London Genetik Enstitüsü'nde epidemiyoloji uzmanı olan Francois Balloux ise araştırmayı "korkunç" ve "bilimsel açıdan tamamen anlamsız" yorumuyla değerlendirdi.

Çinli bilim insanları laboratuvarda daha ölümcül bir corona virüsü üretti

Son Dakika Sağlık Çinli bilim insanları laboratuvarda daha ölümcül bir corona virüsü üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Serkan Basar: işte bunlar çok tehlikeli hareketler hemde çokkkk 271 5 Yanıtla
    Koray Gumran: İnsanmi var bu alemde 13 58
  • salihb: Bütün ülkeler birleşip Çin'i Dünya'dan atmalıyız.Adamlar komple zarar 198 5 Yanıtla
    Aysun Özcan: atmak cozum degil,kapıları yabancılara kapatmak,denetimli ziyaretler. 2 1
  • Serkan Basar: bu ve bunun gibi virüslere karşı etkili bir virüs geliştirilmeli yoksa işler b sarar 148 4 Yanıtla
  • Serkan Basar: bakın dostlar işin aslı şu dünya nufusu hızla artıyor ve doğal kaynaklar günden güne eriyor ve insan nufusu yüzünden eko sistem hızla bozuluyor bu sebebledirki korona virüsü üretildi kronik rahatsızlara ve metobolizması zayıf olanlara yönelik bunun akabinde insanlara aşı olarak metobolizmayı alt üst eden aşılar vurdular bu bir denemeydi insan nufusunu azaltma çabaları kapsamında senede 1 kere grip olan aşıdan sonra senede 5 sefer grip oluyor dünya nufusu azaltma çabaları hızla ilerliyor 112 9 Yanıtla
  • Emir Emir: BU BİLİM DEĞİL,APTALLIK.BUNLARI ISSIZ ADAYA ATIP,TAŞ DEVRİ TEKNOLOJİSİ HARİCİNDE TEKNOLOJİYE ULAŞIMLARINI ENGELLEYECEKSİN. 79 3 Yanıtla
  • Ali Kublay: Ne maksatla 47 3 Yanıtla
  • Serkan Basar: sen varsınya koray :) yetmezmi :) 30 10 Yanıtla
  • Serkan Basar: öyle faydalı şeyler yazıyorum sizler için ama bazen editör arkadaşa takılıyorum yayınlamıyor :) 20 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement