Hasta Hizmetleri Birimi Kuruldu - Son Dakika
Sağlık

Hasta Hizmetleri Birimi Kuruldu

Hasta Hizmetleri Birimi Kuruldu

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyeti için 'Hasta Hizmetleri Birimi' kuruldu.

10.10.2013 15:53

Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nde sağlık hizmeti sunumunda hasta ve hasta yakını memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirten Başhekim Prof. Dr. Sait Alan; "Bu nedenle hastanelerimizde Hasta Hizmetleri Birimi'ni kurduk."dedi.

Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Hasta Hizmetleri Birimi bünyesinde hasta danışmanlarının görev yaptığını ifade ederek, " Bu hasta danışmanları, hasta kabul yetkilileri ve poliklinik sorumlularıyla birlikte, tedavi sürecinin tamamında hastalarımıza idari anlamda destek olan güler yüzlü, yardımsever ve anlayışlı bir ekiple çalışmaktadır." diye konuştu.

"HİZMETLERİMİZE YENİSİNİ EKLEDİK"

Türkiye'nin Son 10 yılda teknoloji gelişiminde çağ atladığına dikkat çeken Alan; bunun sağlık alanına da yansıdığını söyledi. Alan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Ülkemizde nüfus hızla artmaktadır. Buna paralele olarak hastanelere giden hasta sayısı da artıyor. Bizde bir sağlık kurumu olarak hastanelerimize gelen hastaların memnuniyetini arttırmaya yönelik yapmış olduğumuz çalışmalara Hasta Hizmet Birimini kurarak bir yenisini daha eklemiş olduk. Bu birimimizin bünyesinde hizmet veren hosteslerimiz İle, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini daha etkili, daha verimli ve kaliteli bir şekilde almalarını sağlamış olduk"

YABANCI, KİMSESİZ VE YAŞLI HASTALARA YARDIM

Günlük muayene edilen hasta sayısı dikkate alınarak hosteslerin büyük bölümünün merkez bina ve kalp hastanesi polikliniklerinde görevlendirildiğini söyleyen Prof. Dr. Sait Alan;"Bu hizmeti yakın bir zamanda tüm hastanelerimize yayacağız. Hosteslerimiz, hastanelerimize tedavi amaçlı gelen yabancı uyruklu, kimsesiz ve yaşlı hastalarımızın yatış, tahlil-tetkik, röntgen, yönlendirme v.s işlemlerinde yardımcı olmakta ve refakat etmekteler" dedi

GÜNDE EN AZ 35 HASTA

Başhekim Alan, Hasta Hizmetleri Birimi bünyesinde hizmet vermekte olan hosteslerin günde en az 30–35 hastaya yardım ettiğini, hosteslerin sadece hasta yönlendirme ve refakat etme görevini yapmadığını, aynı zamanda danışmada da bulunarak hastanenin imajını her anlamda arttırmaya yönelik çalıştıklarını söyledi.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Hasta Hizmetleri Birimi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement