Kadınları Kısır Bırakan Korku - Son Dakika
Sağlık

Kadınları Kısır Bırakan Korku

Kadınları Kısır Bırakan Korku

Doktor Ayşe Duman kısırlığın altında bilinçaltına itilmiş doğum korkusunun olabileceğinin ve bundan arınılması gerektiğinin altını çiziyor.

13.01.2015 09:55

Modern hayatın yiyecekleri ve yaşam tarzımızı bozmasıyla birlikte kadın ve erkeğin üreme fonksiyonlarının da bozulduğu uzmanlar tarafından sıkça dile getiriliyor. Ancak kısırlığa sebep olan fiziksel etkiler kadar psikolojik etkilerin de olduğu es geçiliyor.

Kadın hastalıkları, vajinismus, ağrılı doğum, kısırlık gibi sorunlara psikolojik temelli eğitimler vererek tedaviler uygulayan Op. Dr. Ayşe Duman sebebi bilinmeyen kısırlığın altında "doğum korkusunun" olabileceğini söylüyor.

ZİHİN SİZİ GEBE KALMAKTAN KORUYOR

Beyaz TV'de İşin Aslı programında kadınların çocukluklarından itibaren edindikleri doğumla ilgili yanlış bilgilerin, negatif hipnozların nasıl sağlığını etkilediğini şu sözlerle ifade etti:

"Sebebi bilinmeyen kısırlıkta bedenin enerji akışını bilinçaltındaki kodlamaları incelemeliyiz. Eğer korkularınız varsa bilinçaltınız bedeninize "Merak etme ben seni bu korkulu alana sokmam diyor ve siz ne kadar çocuk sahibi olmayı isteseniz de sizi gebe kalmaktan koruyor.Eşiyle arası sıkıntılıysa bilinçaltı bu ortama neden bebek getireyim diyor."

KORKULARINIZ BEDENİNİZİN KİMYANIZI DEĞİŞTİRİYOR

Duman kendi hastalarından çarpıcı bir örnekle ruhun bedene olan etkisini şöyle anlattı:

"Biz gebeliği fiziksel bir işlev gibi görsek de ruhun işlevi de çok önemli. Bir hastam vardı 9 yıllık evli 2 kere tüp bebek denedi ancak başarılı olmadı. Birkaç çalışma yaptığımızda itiraf etti "Aslında ben iyi ki gebe değilim olmayınca sevindim" dedi. Çünkü doğumla ilgili çok derin korkuları var. Zihnin gebelikle ilgili doğumla ilgili korkuları varsa bedenin kimyası değişiyor. Bir korku anında çarpıntınız terlemeniz nasıl oluyorsa gebelik korkusu, iyi anne olamama, bu adamdan baba olur mu korkusu varsa organların kimyası değişiyor ve beden gebeliği engelliyor."

ZİHİN GEBE KALAMAYACAĞININ RESMİNİ GÖRÜYOR

Duman tedavi gören bazı kadınların kendisine yanlış telkinler verdiğini şu sözlerle ifade etti:

"Bazı danışanlarımız "Ben hayal kırıklığı olmasın diye kendimi hazırladım. Bu defa da tutmayacak" diyor. Bu çok yanlış bir düşünce. Bunu saplantı haline getirenler gebeliğin tutmadığını öğrenince büyük krizlere giriyorlar. Zihin gebe kalmayacağının resmini görüyor ve ona göre davranış üretiyor. Doğru olan ben elimden geleni yaptım ama sonucu oluşturacak güç ben değilim deme teslimiyetinde olmak gerek."

Duman hipnoz, EFT, imajinasyon çalışmalarıyla vajinismus, kadın hastalıkları, kısırlık, doğum korkusu gibi pek çok konuda seminerler düzenleyerek kadın sağlığına bütüncül(ruh-beden-zihin) temelli tedaviler uyguluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Kadınları Kısır Bırakan Korku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement