Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Küçükçetin, kefirin hazmının süte göre daha kolay olduğunu bildirdi.
Küçükçetin, yaptığı yazılı açıklamada, artan hava sıcaklığı ve terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybının arttığı yaz aylarında serinletici ve besleyici özelliği ile kefirin çok fazla tercih edildiğini kaydetti.
Kefirin, özellikle sindirim sistemi ve bazı bağırsak hastalıklarını önlemede ve tedavi etmede destek amacıyla kullanıldığını belirten Küçükçetin, kefirin süt tüketemeyen için ayran gibi iyi bir alternatif olduğunu bildirdi.
Küçükçetin, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Düzenli içildiğinde kefir, içindeki yararlı mikroorganizmaların oluşturdukları antibiyotik ve antibakteriyel maddelerle hastalık yapan mikroorganizmaların bağırsaklara yerleşmesini ve hastalık yapmalarını önlemekte ya da bağırsakta mevcut patojen mikroorganizmaların ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. B1, B12 ve K vitaminlerince zengin olan kefir, çeşitli mineral maddeler ve esansiyel amino asitleri içermektedir. Kefir tüketimi bağışıklık sistemini desteklemekte ve patojen bakterilerin çoğalmasını engellemektedir. "
Sütte bulunan laktoz nedeniyle gaz problemi yaşayanların süt tüketmekte zorlandığını belirten Küçükçetin, "Bu kişiler de rahatlıkla kefir tüketebilirler. Kefir sütten yapıldığı için sütün tüm besleyici özelliklerini içermektedir. Ayrıca kefir üretiminde kullanılan sütün sindirilebilmesi için sindirim organları tarafından yapılacak bazı işlemler, kefirdeki mikroorganizmalar tarafından yapıldığından kefirin hazmı süte göre daha kolaydır. 1 su bardağı süt ile 1 su bardağı kefir eş değerde kalsiyum içermektedir." diye konuştu.
Kefirin herhangi bir yan etkisinin olmadığını ifade eden Küçükçetin, çocukların, yaşlıların ve hamilelerin rahatlıkla kefir tüketebileceğini kaydetti.
Son Dakika › Sağlık › Kefirin Hazmı Süte Göre Daha Kolay' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?