Kırşehir'e Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi - Son Dakika
Sağlık

Kırşehir'e Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Kırşehir\'e Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

AEÜ'nün 100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kurulması için Kalkınma Bakanlığı'na yaptığı teklif kabul edilerek, 2014 yılı yatırım programına alındı

06.11.2013 13:12

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, üniversite bünyesinde 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kurulması için Kalkınma Bakanlığına yaptıkları teklifin kabul edildiğini belirterek, projenin 2014 yılı yatırım programına alındığını söyledi.

Saylam, Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Kırşehir'e 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kurulması için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında yaptıkları protokol çerçevesinde Terme Kür Bölgesi'ndeki misafirhanelerini 40 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kulllanıma açtıklarını anımsatan Saylam, geçen zaman içinde merkezin ihtiyaca cevap vermediğini ve hastalara 3-4 ay sonrasına gün verilmeye başlandığını vurguladı.

Yaşanan bu sürecin ardından üniversitenin Bağbaşı Yerleşkesi'nde 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kurulması için Kalkınma Bakanlığına teklif sunduklarını aktaran Saylam, Bakanlığın teklifi kabul ederek, 2014 yatırım programına aldığını kaydetti.

AEÜ'nin bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu'nun da olduğunu hatırlatan Saylam, daha geniş kapasiteli yeni hastanenin öğrenciler için de iyi bir uygulama alanı olacağını ifade etti.

Saylam, 100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi için proje çalışmasına başladıklarını, bu süreci de en kısa sürede tamamlayarak 2014 yılında hastanenin yapımına başlamayı planladıklarını sözlerine ekledi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kırşehir'e Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement