Merkezefendi Belediyesi, Sinek ve Karasineklere Karşı İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor - Son Dakika
Sağlık

Merkezefendi Belediyesi, Sinek ve Karasineklere Karşı İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor

Merkezefendi Belediyesi, Sinek ve Karasineklere Karşı İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor

Merkezefendi Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla ortaya çıkan sinek ve karasinek gibi haşerelere karşı tüm mahallelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek ve karasinek üreme alanları olan çeşitli alanlarda ilaçlama çalışması yapıyor. İlaçlama işlemleri, çevre sağlığı açısından yan etkisi bulunmayan, Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla yürütülüyor. Halk ve çevre sağlığının korunması için sürdürülen ilaçlama çalışmaları, belirlenen program doğrultusunda gece-gündüz periyodik olarak ilçenin dört bir yanında yapılıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, yapılan çalışmalarda ekolojik dengenin korunduğunu ve haşerelere karşı erken önlem alınmasının önemine dikkat çekiyor.

27.06.2023 12:07

Merkezefendi Belediyesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla ortaya çıkan sinek ve karasinek gibi haşerelere karşı tüm mahallelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek üreme alanları olan gölet, süs havuzu, kanal, foseptik, bodrum suları, sucul ortamlar ile karasinek üreme alanı olan gübrelik alan ve besihaneler gibi alanlarda ilaçlama çalışması yapıyor.

İlaçlama işlemleri, çevre sağlığı açısından yan etkisi bulunmayan, Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla yürütülüyor. Halk ve çevre sağlığının korunması için sürdürülen ilaçlama çalışmaları, belirlenen program doğrultusunda gece-gündüz periyodik olarak ilçenin dört bir yanında yapılıyor.

İlaçlama çalışmalarında haşerelere karşı erken önlem alınmasının önemine dikkat çeken Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, yapılan çalışmalarda ekolojik dengenin korunduğunu bildirdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Sağlık Merkezefendi Belediyesi, Sinek ve Karasineklere Karşı İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement