Miliadan Kurtulmanın Doğal Yolları - Son Dakika
Sağlık

Miliadan Kurtulmanın Doğal Yolları

Miliadan Kurtulmanın Doğal Yolları

Göz çevresinde oluşan milia, yanlış beslenme, genetik faktörler ve yanlış bakım ürünlerinden dolayı ortaya çıkabiliyor.

14.03.2019 14:34

Göz çevresinde 3 mm'den küçük beyaz kabarıklıklar şeklinde görülen milia (göz çevresi yağ bezeleri), yüzeysel keratin kistleridir. Bu sorundan kurtulmak için doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz.

BAL

Birçok cilt sorunu için çözüm olan bal, milia için de etkilidir. Her gün yüzünüze biraz bal sürün ve 20 dakika bekleyin. Sonra durulayın.

DOMATES SUYU

Domates suyunda miliaya karşı etkili olabilecek asitler vardır. Domatesi sıkın ve suyunu çıkarın. Domates suyuyla yüzünüzü ovun. Özellikle yağ bezelerinin olduğu bölgelere ağırlık verin. Yarım saat sonra yüzünüzü durulayın.

Miliadan Kurtulmanın Doğal Yolları

HİNT YAĞI

Cilt sorunları için en önemli destekleyici yağlardan biri olan Hint yağı, göz çevresindeki bezeler için de çözüm oluyor. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı Hint yağını karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün. 20 dakika bekleyip yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

LİMON VE ŞEKER BANYOSU

Şekerle limon suyunu karıştırın. Karışımı fırça ile bezelerin üzerine sürün. Hafifçe masaj yaparak ovduktan sonra yüzünüzü durulayın.

YULAF EZMESİ

Büyük bir fincan yulaf ezmesine biraz su ekleyerek macun haline getirin. Elde ettiğiniz macunu yüzünüze ve cildinizin etkilenen bölümüne sürün. 10 dakika bekleyip yüzünüzü durulayın. Bu işlemi her gün tekrarlayabilirsiniz.

Miliadan Kurtulmanın Doğal Yolları

ÇAY AĞACI YAĞI

Birçok cilt probleminde olumlu etki gösteren çay ağacı yağını milia olan bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri olan bu yağı cildinize uyguladıktan 10 dakika sonra ılık suyla durulayıp çıkarın. Bu uygulamayı her gün yapabilirsiniz.


Son Dakika Sağlık Miliadan Kurtulmanın Doğal Yolları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement