"Mobil Tehditlere Karşı Ne Kadar Güvenliyim" - Son Dakika
Sağlık

"Mobil Tehditlere Karşı Ne Kadar Güvenliyim"

"Mobil Tehditlere Karşı Ne Kadar Güvenliyim"

Çalışanlar işe kendi cihazlarını getiriyor mobil tehditler can yakıyor

30.05.2012 08:19

2011 yılında mobil güvenlik açıklarının yüzde 93 oranında artması ve yeni nesil çalışanların iş yerlerine akıllı telefon ve tablet gibi kişisel cihazlarını getirmesi kurumları "mobil tehditlere karşı ne kadar güvenliyim" sorusuyla baş başa bıraktı. Bilgi ve veri güvenliğinde dünya lideri Symantec'e göre mobil tehditlere karşı bilgi odaklı bir strateji geliştirilmeli.

1980 sonrası doğan ve Y kuşağı olarak adlandırılan nesil iş dünyasında önemli bir yere sahip olmaya başladı. Y kuşağının bilişim teknolojilerine bakış açısı da son derece farklı. Artık çalışanlar çalıştıkları kurumlara kendi uygulamaları, cihazları ve sosyal ağlardaki faaliyetleriyle geliyorlar. Çalışan profilindeki değişim artan güvenlik riskleri ve kurumsal politikalara uyulmaması endişelerini de beraberinde getiriyor.

Symantec verilerine göre 2011 yılı mobil güvenlik açıklarının yüzde 93 arttığı, 67 adet yeni mobil tehdit ailesi ve binlerce tehdit varyasyonunun keşfedilmesiyle mobil tehditlerin gerçek anlamda ön plana çıkmaya başladığı ilk yıl oldu. Tablet ve akıllı telefon gibi cihazların iş dünyasında yoğun olarak kullanılması ile birlikte mobil tehditlerin daha da çeşitlenip yaygınlaşacağı ve bu cihazların kurumlara yönelik siber tehditlerdeki temel saldırı alanlarından birisini oluşturacağı düşünülüyor.

Symantec Güneydoğu Avrupa ve Türkiye, Bölge Teknoloji Müdürü A. Burak Sadıç, kurumlarda giderek artan mobil güvenlik endişelerine yönelik Symantec çözümlerini anlatıyor: "Bu süreçteki en kritik adım, kurum bilişim stratejilerinin bilgi odaklı şekillendirilmesi olacaktır. İlgili stratejiler paralelinde ilk adım olarak ise çalışanların hangi bilgilere nasıl ulaşabilecekleri, bu bilgileri kimlerle ve hangi yöntemlerle paylaşabileceklerinin belirlenmesi ve denetlenmesi gerekiyor. Tüm bu ihtiyaçları düşünerek biz de Symantec olarak kurumsal müşterilerimize mobil cihaz yönetiminden şifrelemeye, veri sızıntısı önlemeden kuvvetli kimlik doğrulamaya kadar kapsamlı bir portföy ile hizmet veriyoruz. En son örneği Norton Mobile Security olmak üzere mobil güvenlik çözümlerimiz de bireysel kullanıcıları mobil güvenlik tehditlerine karşı yıllardır korumakta."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık 'Mobil Tehditlere Karşı Ne Kadar Güvenliyim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement