Romanyalı Antrenör Bel Fıtığından Ameliyat Olmadan Kurtuldu - Son Dakika
Sağlık

Romanyalı Antrenör Bel Fıtığından Ameliyat Olmadan Kurtuldu

Romanyalı Antrenör Bel Fıtığından Ameliyat Olmadan Kurtuldu

Bel fıtığı nedeniyle ülkesinde ameliyat önerilen Romanyalı eskrim antrenörü, Türkiye'de çekme tedavisiyle ameliyat olmadan sağlığına kavuştu.

20.09.2013 16:09  Güncelleme: 16:45

Bel fıtığı nedeniyle ülkesinde ameliyat önerilen Romanyalı eskrim antrenörü, Türkiye'de üç boyutlu çekme tedavisiyle ameliyat olmadan sağlığına kavuştu.

Romatem Bostancı Fizik Tedavi ve Rehabiltasyon Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, Romanyalı eskrim antrenörü Gabriella Dumitru'nun kendilerine geldiğinde bel fıtığı nedeniyle bel ve bacaklarında şiddetli ağrılar çektiğini anlattı.

Dumitru'ya, ülkesinde tek çare olarak ameliyat önerildiğini aktaran Kalyon, hastaya merkezlerinde uygulanan DRX traksiyon (üç boyutlu çekme) tedavisini uyguladıklarını kaydetti.

Kalyon, Dimutru'nun 9 seans tedavi gördüğünü ve şu an durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hastamız spor hocası. Bize geldiğinde şiddetli bel ve bacak ağrıları vardı. Kullandığımız alette hasta yatar vaziyette. İki parça yatak kısmı var. Hastanın özelliklerine, kilosuna, boyuna göre cihaz çekme kuvveti uyguluyor. Toplam seans süresi 28-30 dakika. 3 dakika çekiyor bir dakika gevşek bırakıyor. Bu yöntem sayesinde yüzde 90 oranında iyileşme sağlanıyor. Hastamızın durumu da gayet iyi. Kendini daha iyi hissediyor. Ağrılarının azalmasıyla birlikte artık ağrı kesicilere ihtiyacı kalmamıştır. Fizik tedavi programıyla birlikte giderek dozu artan şekilde bel ve karın egzersizlerine de başlanmıştır. Çok yakında mesleğine geri dönebilecektir."

"Ameliyatsız tedavilerde başarı oranı yüzden 90'dan fazla"

Kalyon, gün içinde yeterli hareket etmeyen kişilerde bel fıtığı riskinin daha fazla olduğunu belirterek, bel fıtığında ameliyatsız tedavilerde başarı oranlarının yüzde 90'dan fazla olduğunu dile getirdi.

Bel fıtığında ağrının çok şiddetli olduğu dönemde birkaç günlük istirahatten sonra ilaç tedavisiyle fizik tedavi uygulamalarına başlanabileceğini kaydeden Kalyon, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eskiden olduğu gibi haftalarca yatak istirahati önermek son derece yanlıştır. Bel hareketleri biraz rahatlayınca fizik tedaviyle birlikte hafif egzersizlere ve yürüyüşe başlamak gerekir. Kuvvet kaybı ve idrar kaçırma gibi ağır klinik bulgular yoksa, yapılan tetkiklerde belde kırık veya kayma riski tespit edilmemişse klasik fizik tedaviyle birlikte traksiyon, yani çekme tedavisine başlanır ve yakınmalar tamamen geçinceye kadar devam edilir. Genellikle 15- 20 seanslık bir tedavi programı yeterli olmaktadır."

Gabriele Dimutru da tedavi sonrası ameliyat olmadan sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ve bir an önce mesleğine geri dönmek istediğini söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Romanyalı Antrenör Bel Fıtığından Ameliyat Olmadan Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement