Yenimahalle Hastanesi'nde Anne Sütü Etkinliği - Son Dakika
Sağlık

Yenimahalle Hastanesi'nde Anne Sütü Etkinliği

Yenimahalle Hastanesi\'nde Anne Sütü Etkinliği

Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla, anne sütüne destek için 'Mucizeni Mucizenle Besle' sloganıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, anne sütünün önemi ve emzirme döneminde aile bireylerinin ve sağlık profesyonellerinin rolü vurgulandı.

03.10.2023 11:45  Güncelleme: 11:52

Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla, anne sütüne destek için "Mucizeni Mucizenle Besle" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, anne sütünün önemi ve emzirme döneminde aile bireylerinin ve sağlık profesyonellerinin rolü vurgulandı.

Katılımcılara, anne sütünün önemi ve emzirme döneminde aile fertlerine düşen sorumluluklar hakkında sorular soruldu. Bu sorularla, emziren annelere sağlanan desteğin artırılması hedeflendi.

Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Meryem Erat Nergiz, burada yaptığı açıklamada, emzirme sürecinin sadece anne ile sınırlı olmadığına, sosyal destek gerekliliğine dikkati çekti.

Toplumda emziren annelere yönelik baskılara da değinen Nergiz, anne sütünün yetersiz olduğu yönündeki yanlış inançların ve ev içindeki desteksizliğin emzirme sürecini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Emzirme, Danışma ve Relaktasyon Polikliniği hemşiresi Filiz Yıldız da formül mamaların sağlık personeli yerine baba veya aile büyükleri tarafından önerildiğine dikkati çekerek, toplumun bu konuda daha bilinçli olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Yenimahalle Hastanesi'nde Anne Sütü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement