Güney Kıbrıs'ta Muhtemel Doğalgazdan Elde Edilecek Gelirle İlgili Uzlaşıya Varıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Güney Kıbrıs'ta Muhtemel Doğalgazdan Elde Edilecek Gelirle İlgili Uzlaşıya Varıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) çıkarılması muhtemel doğal gaz kaynaklarından elde edilecek gelirlerin bir fonda toplanmasına ilişkin yasa tasarısı üzerinde Rum siyasi partilerinin uzlaşıya vardıkları, yasanın Cuma günü Rum Meclisi’nde onaylanmasının beklendiği bildirildi. Fileleftheros ve diğer gazeteler, hükümet partisi DİSİ’nin, doğal gaz fonunda oluşması muhtemel gelirlerin geçmiş kamu borçları için […]The post Güney Kıbrıs’ta muhtemel doğalgazdan elde edilecek gelirle ilgili uzlaşıya varıldı appeared first on Enerji Enstitüsü.

Güney Kıbrıs'ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) çıkarılması muhtemel doğal gaz kaynaklarından elde edilecek gelirlerin bir fonda toplanmasına ilişkin yasa tasarısı üzerinde Rum siyasi partilerinin uzlaşıya vardıkları, yasanın Cuma günü Rum Meclisi'nde onaylanmasının beklendiği bildirildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, hükümet partisi DİSİ'nin, doğal gaz fonunda oluşması muhtemel gelirlerin geçmiş kamu borçları için harcanmaması yönünde yasada değişiklik önerisi sunması sonrasında tasarı üzerinde uzlaşıya varıldığını yazdılar.

Gazete, doğal gaz gelirlerin geçmiş kamu borçlarından ayrı tutulacak olmasının, Kıbrıslı Türkler için ayrı hesaplar açılmasını isteyen AKEL'i de memnun ettiğini ve tasarının Cuma günkü oturumda yasalaşmasının beklendiğini vurguladı.

The post appeared first on .

Kaynak: Enerjienstitusu.com