Türk Sinemasının Nürnberg Çıkarması - Son Dakika
Sinema

Türk Sinemasının Nürnberg Çıkarması

Türk Sinemasının Nürnberg Çıkarması

16. Türkiye-Almanya Film Festivali Resepsiyonu Yapıldı.

26.03.2011 16:51

RESEPSİYONA TÜRK SİNEMA SANATÇILARI HÜLYA KOÇYİĞİT, KEREM ALIŞIK VE SONGÜL ÖDEN KATILDI

Almanya'nın Nürnberg kentinde devam eden 16. Türkiye-Almanya Film Festivali'ne katılan sanatçılar onuruna, Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ile Başkonsolos Ece Öztürk Çil bir resepsiyon verdiler. Belediye salonunda gerçekleşen davette, uzun metraj Jüri Başkanı ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, 72. Koğuş oyuncuları Kerem Alışık, Songül Öden ile filmin yönetmeni Murat Saraçoğlu ile çok sayıda özel davetli hazır bulundu.

TÜRKLER BİZDEN BİRİ

Belediye Başkanı Ulrich Maly, artık geleneksel hale gelen bu resepsiyonda Türk sanatçıları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, göçün 50. yılında Türkleri artık kendilerinden biri olarak gördüklerini vurguladı.

Başkonsolos Ece Öztürk Çil de film festivalini düzenleyen Festival Başkanı Adil Kaya ile yardımcısı Ayten Akyıldız'ı kutladı ve festivalin şehrin ortak yaşamına bir katkı olduğunu kaydetti.

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

Hülya Koçyiğit şeref defterini imzaladı ve Türkçe yazdığı metni Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly'e İngilizce olarak okudu. Konuklara Erlangen'li Şaban Usta tarafından hazırlanan Türk yemekleri ikram edildi. Samimi bir havada geçen resepsiyon sonunda Songül Öden ile Kerem Alışık Nürnberg sokaklarında el ele dolaştılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sinema Türk Sinemasının Nürnberg Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement