Moody's: TCMB'nin faiz artışlarına ihtiyacı var - Son Dakika
Soğuk Haber

Moody's: TCMB'nin faiz artışlarına ihtiyacı var

Moody\'s: TCMB\'nin faiz artışlarına ihtiyacı var

Moody's, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para politikasını sıkılaştırması ve enflasyonla mücadelede kararlı olduğunu vurgulaması için ilave faiz artışlarına ihtiyaç duyacağına işaret etti. Bloomberg'in aktardığına göre, raporda ayrıca, 'İzlenmesi halinde, ortodoks, kurallara dayalı ve öngörülebilir politikaya geçiş, tartışmasız bir şekilde kredi notu açısından olumlu olur' denildi. Moody's ayrıca, son bir yıl içinde uygulamaya konulan makro ihtiyati önlemlerin kademeli şekilde kaldırılmasını da bekliyor.

20.06.2023 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bloomberg'in aktardığına göre, raporda ayrıca, "İzlenmesi halinde, ortodoks, kurallara dayalı ve öngörülebilir politikaya geçiş, tartışmasız bir şekilde kredi notu açısından olumlu olur" denildi.Faiz artacak mı düşecek mi? TCMB faiz yükseltecek mi?

FAİZ ARTACAK MI DÜŞECEK Mİ?

Moody's, para politikasını etkin şekilde sıkılaştırmak ve aynı zamanda enflasyonla mücadelede kararlı olduğunu vurgulaması için TCMB'nin ilave faiz artışlarına ihtiyaç duyacağına işaret etti.

Faiz artacak mı düşecek mi? TCMB faiz yükseltecek mi?

Moody's, son bir yıl içinde uygulamaya konulan makro ihtiyati önlemlerin büyük bölümünün de, bankacılık sektörünün kârlılığı üzerinde en büyük etkisi olanlar başta olmak üzere kademeli şekilde kaldırılmasını da bekliyor.

Son Dakika Soğuk Haber Moody's: TCMB'nin faiz artışlarına ihtiyacı var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement