2013 Türkiye Pist Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika
Spor

2013 Türkiye Pist Şampiyonası'na Doğru

2013 Türkiye Pist Şampiyonası\'na Doğru

2013 Türkiye Pist Şampiyonası'nda sezonun 4.ayak yarışları 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında İstanbul Park pistinde yapılacak.

27.08.2013 16:44

2013 Türkiye Pist Şampiyonası'nda sezonun 4. ayak yarışları 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında İstanbul Park pistinde yapılacak.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısına Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, Interciyt İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak, Borusan Otomotiv Motorsport takımı pilotu İbrahim Edhem Okyay, Ülkü Motorsporları pilotu Ümit Ülkü ve Loft T-Max Racing Team pilotu Taner Şengezener katıldı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Interciyt firması arasında yapılan anlaşmada Interciyt, Türkiye Pist Şampiyonası'nın 2 yarışına sponsor oldu.

İstanbul Park'ın yeniden otomobil sporlarına kapılarını açtığını belirten, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker, "İstanbul Park 7 yıl Formula 1 ev sahipliği yaptı. Motor sporlarına İnterciyt yapmış olduğu anlaşma ile 2 yıllık pist anlaşması yaptı. Bu anlaşma ise İstanbul Park yeniden kapılarını otomobil sporlarını açmış oldu. Bundan sonra hedefimizi daha da büyüttük. Bu yarışmalarda 2 yarışın takvimi değişti. Bir pistimizin yeri değişti" dedi.

ALİ VURAL: "YETENEĞİ OLAN YARIŞAMIYOR"

Interciyt İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak ise, Türkiye'de genel çizgide parayı bulanın yarıştığını belirterek, "Yeteneği olan yarışamıyor. Biz bunun ana çizgiye değiştirmek için hedefimiz İstanbul Park'ı işletmek. Bu işletmeye içine girince gördük ki kullanılmadığı için kötü kullanıldığı için pistler ve garajlar bozulmuş. İstanbul Park'da asfalt, garaj, elektrik gibi bir çok şeyi elden geçirdik. Bu elden geçirmeler hem çok zamanımızı hem de mali konuda beklemediğimiz bütçede oldu. Sportif anlamında şu anda para kazanmıyor ama biz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Borusan Otomotiv Motorsport takımı sorumlusu İbrahim Edhem Okyay da, İstanbul Park'ı 7 yıldır kullanamadıklarını belirterek, "İstanbul Park'ı Formula 1 kullanıyordu. Şimdi ise motor sporları kullanmaya başladık. İstanbul Park teknik açıdan bir pilota bir çok şey öğretiyor. Otomobil sporları tehlikeli bir spor ama İstanbul Park bu açıdan en güvenilir yer. Bundan sonra İstanbul Park'ı kullanacağız. Pistleri kullandıkça daha ilerler kullanmadıkça daha kötü durumda olur" ifadelerini kullandı.

Toplantıda TOSFED Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kılıç, Tükiye Şampiyonluğu, Doğu Avrupa Şampiyonluğu Rotax Kış Kupası birinciliği elde eden Borusan Motorsport Pilotu Kaan Önder'e ödül verdi.

Intercity İstanbul Park Pist Yarışı, 31 Ağustos tarihinde idari ve teknik kontrol ile başlayacak. Serbest antrenmanlar ile devam edecek olan organizasyonun ilk günü, maxi ve süper grup sıralama turları ile devam edecek. Pazar günü ise 1600 ve Dizel grup idari ve teknik kontrolleri ile başlayacak.

09.00-10.20 saatleri arasında tüm grupların serbest antrenmanları ile devam edecek olan ikinci gün ise, saat 10.30'daki 1600 ve dizel grup sıralama turları ile devam edecek. Saat 13.40'da süper grup ikinci yarışı, 14.20'de 1600 ve dizel grup 8 turluk yarışı, 17.00'de de süper grup ikinci yarışı koşulacak.

Ödül töreni ile son bulacak organizasyonun ikinci gününde ayrıca, özel pist aktiviteleri de gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 2013 Türkiye Pist Şampiyonası'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement