İspanpa Başantrenörü Scariolo: Şampiyonluğu Hak Ettik - Son Dakika
Spor

İspanpa Başantrenörü Scariolo: Şampiyonluğu Hak Ettik

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2015) finalinde Litvanya'yı 80-63 yenerek altın madalyaya ulaşan İspanya Milli Takımı'nda başantrenör Sergio Scariolo, takımının şampiyon olmayı hak ettiğini söyledi.

20.09.2015 23:19  Güncelleme: 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2015) finalinde Litvanya'yı 80-63 yenerek altın madalyaya ulaşan İspanya Milli Takımı'nda başantrenör Sergio Scariolo, takımının şampiyon olmayı hak ettiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Scariolo, turnuvaya çok iyi hazırlandıklarını ve odaklandıklarını ifade ederek, "Diğer şampiyonluklarla karşılaştırmak doğru olmaz ama özel bir şampiyonluk kazandık. Bu takım şampiyon olmayı hak etti" dedi.

Her geçen gün güven, birliktelik, sertlik ve konsantrasyon olarak aşama kaydettiklerini vurgulayan Scariolo, "Takımım gösterdiği gelişmeyle beni gururlandırdı. Zor anlardan geçtik ama kalite olarak üstesinden gelmeyi başardık. Artık bu şampiyonluğun tadını çıkarmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Sayı kralı olduğu turnuvada en değerli oyuncu ve en iyi 5'e de seçilen Gasol için övgü dolu sözler kullanan tecrübeli çalıştırıcı, "Gasol bizim liderimiz. Adeta kortta benim yardımcı antrenörüm gibi. Ona ve görevini yapan tüm oyunculara minnettarım" şeklinde konuştu.



Pau Gasol'un görüşleri



Kendileri için unutulmaz bir turnuvayı geride bıraktıklarını aktaran Pau Gasol, "Harika oyunculardan oluşan bir takımımız var. Scariolo da bu takımla harika bir iş çıkardı. Kendisi harika bir antrenör. Her gün daha fazla mücadele ederek bu noktaya geldik. Takım arkadaşlarıma ve teknik heyetimize teşekkür ediyorum" yorumunda bulundu.

Gasol, sakatlık yaşamadığı takdirde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda milli takımını temsil ederek madalya kazanmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.



Felipe Reyes'in görüşleri



Zor bir turnuvayı geçirdiklerini ifade eden takım kaptanı Felipe Reyes, "Başarımızdan dolayı gururluyuz. Savunmada ve hücumda güvenle oynadık. Bu şampiyonluk için çok çalıştık. Bu takımla ve yıldızımız Gasol ile gurur duyuyorum. Taraftarımıza bu şampiyonluğu hediye ettiğimiz için mutluyuz. Destekleri bize güven veren taraftarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde görüş belirtti.



Litvanya cephesi



Litvanya Milli Takımı Başantrenörü Jonas Kazlauskas ise finalde istedikleri performansı sergileyemediklerini belirterek, "İspanya'yı tebrik ediyorum, bizden daha iyi oynadılar. Gasol oyunu domine etti. Bizden daha esnek, hızlı ve 3 sayılık atışlarda daha iyiydiler. Maça iyi hazırlanmışlar. Onlara çözüm üretmekte zorlandık" değerlendirmesinde bulundu.

Turnuvaya birçok eksik oyuncuyla geldiklerini de hatırlatan Kazlauskas, "Başından beri zor olacağını biliyorduk. İkincilik bizim için tabii ki başarıdır ama finale çıktıktan sonra hedefimiz kazanmaktı. Finalde iyi oynamadık ve kazanmayı başaramadık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İspanpa Başantrenörü Scariolo: Şampiyonluğu Hak Ettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement