23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Spor

23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası

23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası

Milli takım başantrenörü Aksu: ''İsveç yenilgisi şampiyonluk hedefimizi değiştirmeyecek''

12.09.2013 13:31

23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Türk milli takımının başantrenörü Can Aksu,  grubun güçlü ekiplerinden İsveç'e 67-61 yenilmelerinin şampiyonluk hedeflerini değiştirmeyeceğini bildirdi.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, İsveç yenilgisinde her zaman saygılı davrandıkları hakemlerin tutarsız kararlarının da önemli rol oynadığını belirtti.

Şampiyonada finalin en büyük favorisinin kendileri olduğunu ve yenilginin ardından göz yaşlarını tutamayan sporculara güvendiğini ifade eden Aksu, deneyimli oyunculardan kurulu güçlü bir ekip olduklarını aktardı.

Aksu, 67-61 yenildikleri İsveç maçının zor geçeceğini bildiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İsveç'in tüm maçlarını izleyerek gerekli önlemleri almıştık. Ancak, hakemler verdikleri ters kararlarla tüm sporcuların moral motivasyonlarını bozdular. Maçtan hiç kopmadık. Sporcular son saniyeye kadar tüm güçlerini ortaya koydular ancak kaybettik. Uzun bir turnuvada bu gibi erken yenilgiler bize uyarıcı olur. Sporcularımızın yüreklerini sahaya koyarak takımı finale taşıyacaklarına inanıyorum."

Aksu, turnuva boyunca Türk milli takımını destekleyen Adanalı sporseverlere de teşekkür ederek, İngiltere ile yapacakları çeyrek final maçını kazanarak kendilerini affettireceklerini sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement