63. FIFA Kongresi Yarın Başlıyor - Son Dakika
Spor

63. FIFA Kongresi Yarın Başlıyor

63. FIFA Kongresi Yarın Başlıyor

63.Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Kongresi'nde özellikle ırkçılık ve ayrımcılık ile şikeye karşı daha sert yaptırımların uygulanması konuları masaya yatırılacak.

29.05.2013 15:33

63. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Kongresi'nde özellikle ırkçılık ve ayrımcılık ile şikeye karşı daha sert yaptırımların uygulanması konuları masaya yatırılacak.

Ada ülkesi Mauritius Cumhuriyeti'nde yarın başlayacak ve iki gün sürecek kongrede, FIFA'ya bağlı 209 üye ülke temsilcisi, ırkçılık ve ayrımcılık ile maçlarda yapılan şike konularında daha sert yaptırımların uygulanmasınasına ilişkin oy kullanacak.

Kongrede, FIFA'nın yeni kurduğu Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Ekibi'nin 6 Mayıs'ta düzenlediği ilk toplantıda aldığı, FIFA'ya bağlı tüm federasyonların düzenlediği organizasyonlarda ırkçı eylemde bulunan her oyuncuya en az 5 maç ceza ve takımlarının turnuvalardan ihraç edilmesi gibi yaptırımların yer aldığı taslak kararların uygulanması konusu, üyelerin onayına sunulacak.

Brezilya'da 2014'te düzenlenecek Dünya Kupası'nda alınacak güvenlik önlemleri gibi farklı konular da kongrede ele alınacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 63. FIFA Kongresi Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement