8+3 kuralı tarihe karışacak! Süper Lig'de yabancı sınırı değişiyor - Son Dakika
Spor

8+3 kuralı tarihe karışacak! Süper Lig'de yabancı sınırı değişiyor

Kulüpler Birliği'nin Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile gerçekleştirdiği toplantıda, kulüpler yeni sezonda takım kadrosundaki yabancı sınırının 12 olmasını ve ilk 11'de serbest bir hak olmasını talep etti. Bu talebe sıcak bakan Bakan Bak ve TFF, konuyla ilgili kararını sezon sonunda vereceğini belirtti.

23.12.2023 11:23  Güncelleme: 11:49

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı yönetim kurulları Riva'da bir araya geldi. Yayın ihalesi başta olmak üzere birçok konu hakkında görüşme yapan kulüpler, yabancı sınırıyla ilgili değişiklik yapılmasını istedi.

YABANCI SINIRI DEĞİŞİYOR

Yeni sezonda takım kadrosundaki yabancı sınırının 12 olmasını isteyen kulüpler, ilk 11'de ise serbest bir hak olmasını istiyor.

KARAR SEZON SONUNDA VERİLECEK

Kulüplerin bu isteğine sıcak bakan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF, konuyla ilgili kararını sezon sonuna doğru bildirecek.

8+3 kuralı tarihe karışacak! Süper Lig\'de yabancı sınırı değişiyor
Alper Kızıltepe
Alper Kızıltepe
Sondakika.com - Spor

Son Dakika Spor 8+3 kuralı tarihe karışacak! Süper Lig'de yabancı sınırı değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ahmet eren Kacmaz: Bitirin türk futbolunu 5 fazla olmamalı 54 78 Yanıtla
  • Mevlut Emre: Bencede öyle olsun zaten yabancılar olmasa bizim türk futbolcularından bir şey olmaz 26 12 Yanıtla
  • baba yorgun yorgun: İlk 11 yabancı olmadan qvrupada başarı gelmez sinirsiz olması lazım sonra Türk takımları jeden avrupada yok diyorlar parayı Avrupa maçlarında kazanıyorsun yabancı oyuncu sınırsız olması lazim 20 11 Yanıtla
  • Murat seker : Takımda 11 yabancı ilk 11de yabancı olacak şekilde duzenlenmi 14 6 Yanıtla
  • Yaşar Duygu: Yanı bütün takımlar milyarlarca borç içinde bana kalsa birtane yabancı futbolcu koydurtmam evvelâ borçları ödesinler ne futbolu futbolu kaldı bari paralar dışarı gitmesin bir futbolcu milyon dolar neymiş futbolmuş bir takım dışarda başarılı olacak die böyle karar alınmaz 0 1 Yanıtla

Advertisement