A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı Kamerun'u Farklı Yendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı Kamerun'u Farklı Yendi

16.06.2016 01:32

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun'un maç sonu değerlendirmeleri Milli oyuncu Şebnem Kimyacıoğlu'nun açıklamaları Maç sonu görüntüler A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı Kamerun'u farklı yenerek Rio Olimpiyatları yolunda son viraja girdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun'un maç sonu değerlendirmeleri

Milli oyuncu Şebnem Kimyacıoğlu'nun açıklamaları

Maç sonu görüntüler A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı Kamerun'u farklı yenerek Rio Olimpiyatları yolunda son viraja girdi. Millilerin önünde sadece 40 dakikalık Küba engeli kaldı.

Fransa'da devam eden Basketbol Kadınlar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemelerinde dünkü Arjantin galibiyetinden sonra bu akşam da Kamerun'u farklı yenen Potanın Perileri, Küba maçını da en iyi şekilde bitirip Rio bileti alacaklarından emin. 72-46'lık sonuç sonrasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, maçı çok ciddiye aldıklarını söyleyerek, "rakibin durumu kim olduğu bizi ilgilendirmiyor, biz sadece kendi oyunumuzla ilgileniyoruz, günden güne ilerletmek istiyoruz oyunumuzu, herhangi bir ritim düşüklüğü yaşamamak için çok önem veriyoruz bu turnuvaya" dedi.

Cuma günü Küba karşısında da en iyi şekilde oynayıp çok istedikleri olimpiyatlarda yer alacaklarını ifade eden Memnun, "bütün konsantrasyonumuz onun için, kızlarımızı da yürekten kutluyorum, müthiş bir takım olarak, birlik olarak, birbirimizi destekleyerek sonuna kadar her top için mücadele ederek oynadık. Bunu bizim takımın alışkanlığı olarak yerleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Küba maçını ne olursa olsun kazanmak istediklerini yineleyen Memnun, "başka hiç bir amacımız yok, mutlaka olimpiyatlara gitmek istiyoruz, Küba da gitmek istiyor, çok zor bir maç olacak, çok kararlı geleceğiz ve inşallah istediğimizi alacağız" dedi.

Milli oyuncu Şebnem Kimyacıoğlu da, Kamerun'un çok sert oynayan bir ekip olduğunu, Türkiye maçında da sert oynadığının altını çizerek, "Bu aşamada toplam 12 takım var ve Rio olimpiyatları için 5 yer mevcut, artık her takım iyi, bence biz iki maçta da üstünlüğümüzü gösterdik. Şimdi ileriye bakıyoruz, bir 40 dakika kaldı, 40 dakika sonra Rio biletimizi almış olabiliriz" dedi.

A Milli Kadın Basketbol takımı cuma günü Küba ile karşılaşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor A Milli Kadın Basketbol Milli Takımı Kamerun'u Farklı Yendi - Son Dakika


Advertisement