Adam Voleybol yeni sultanlar keşfedecek - Son Dakika
Spor

Adam Voleybol yeni sultanlar keşfedecek

Adam Voleybol yeni sultanlar keşfedecek

Adam Voleybol Spor Kulübü, Gaziantep'te tüm okullarda tarama yaparak geleceğin yeni sultanlarını keşfedecek.

20.05.2022 14:26  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adam Voleybol Spor Kulübü, Gaziantep'te tüm okullarda tarama yaparak geleceğin yeni sultanlarını keşfedecek. Son iki sezonda elde ettiği başarılarla dikkat çeken Adam Voleybol Kulübü, "Karış Karış Gaziantep, Adım Adım Olimpiyat" projesinin protokolünü Valilik, Büyükşehir Belediyesi, il Gençlik Spor Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte imzaladı.

Protokol törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muhittin Özbay, Adam Voleybol Spor Kulübü CEO'su İdris Bilginsoy, başantrenör Cengiz Akarçeşme, altyapı sporcuları ve teknik heyet imza töreninde hazır bulundu.

Vali Davut Gül törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Yaklaşık olarak 170 binin üzerinde lisanslı öğrencimiz var. Bizim Gaziantep olarak bir adım ileriye gitmemiz lazım. Öncelikle daha önce şunu yaptık. Okullarda okul spor kulüpleri kuruldu, lisans çıkartıldı, Büyükşehir Belediyemiz, İl Milli Eğitim, Gençlik ve Spor malzemeleri temin etti. Yine belediyelerimiz tesisleri tamamladı. Şimdi bu sporcularımızın bir adım daha ileriye gitmesi için İlimizdeki profesyonel spor kulüpleri ile bir protokol yapıyoruz. Bugün Adam Voleybol Kulübümüz protokol yapacağız. Adam Voleybol'un kendi alanında bir başarı hikayesi var. Ben yönetimini hocalarını ve oyuncularını tebrik ediyorum. Bu protokolle bütün okullarımızda bir yetenek tanımlaması yapılacak, Milli Eğitime, belediyelere ve Gençlik Spora ait tesisler mahalle ölçeğinde kulüplerimize tahsis edilecek, okul saatlerinin dışında Halk Eğitimden kurs açılacak ve hedefimiz her spor kulübümüzün bir tane alt yapıya uygun yetenekli gencimizle ilgilenmesi. Ayrıca ulaşım problemleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak ve böyle iş birliği içerisinde Spor Şehri Gaziantep'i taçlandırmış olacağız. İki önemli nokta var burada birincisi, kulübün yönetiminin de kendine ait işleri var ve bunu sosyal sorumluluk olarak yapıyorlar. Şehre hiçbir yük olmadan tamamen kendi imkanlarıyla, kendi finansmanını yaparak yapıyorlar. İkincisi de tamamı kız. Yani tamamen kızlara yönelik ve kendi imkanlarıyla yapılan bir sosyal sorumluluk projesi.Ben emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Kaymakamlarımıza, İlçe Belediyelerimize hiç şüphesiz bu kulüpleri tek başına yöneten Adam Voleybol yöneticilerine teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."İDRİS BİLGİNSOY "ŞAMPİYONLUK İÇİN ŞİMDİDEN SÖZ VERİYORUZ"Adam Voleybol CEO'su İdris Bilginsoy da spora verilen destekler için teşekkür ederek, "İnşallah bu sene kaçırdığımız Sultanlar Ligi'ne çıkma hakkını yakalamak istiyoruz. Şampiyonluğu gelecek sene Gaziantep'imize kazanacağımıza şimdiden söz veriyorum. Tabi ki şu an imzaladığımız protokolle genç sporcularımıza sizin de önemli desteğinizle çok önemli bir kapı açmış bulunuyoruz. Şu anda 22 okulda 5.700 öğrencinin taraması yapıldı. Protokolden sonra da çok hızlı bir şekilde bu süreç devam edecek. En kısa zamanda protokol ile birçok sporcuya olanak sunacağımıza inanıyorum" dedi.Yapılan konuşmaların ardından protokol imza töreni yapıldı.Projenin amacı;Projenin temel amacı çocukları; beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek.

Bu kapsamda Gaziantep merkezinde ve ilçelerde yer alan kız çocuklarını, şehit ve gazi çocuklarını voleybol vasıtasıyla hayata hazırlamak, öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak, geleceğimizin teminatı olan çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırmak, spor kültürü oluşturmak ve yetenekli sporcuları keşfederek kısa vadede (0-2 yıl) milli takım karmalarına, orta vadede (2-4 yıl) milli takımlara, uzun vadede (4-6 yıl) olimpiyatlara sporcular yetiştirmek genel amaç.


- Gaziantep
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Adam Voleybol yeni sultanlar keşfedecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı
    17:28 Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı

    Bakırköy Zuhuratbaba'da bulunan Yücespor futbol sahasına yapılmak istenen tesis, Bakırköy Belediyesi ile mahalle sakinlerini karşı karşıya getirdi. İnşaat çalışmasını engellemek için iş makinesinin önüne yatan mahalle sakinleri gözaltına alındı.


Advertisement