SPOR Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası'nın lansman toplantısı yapıldı - Son Dakika
Spor

SPOR Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası'nın lansman toplantısı yapıldı

AFYONKARAHİSAR Valisi Gökmen Çiçek, Dünya Motokros Şampiyonası'nın lansman toplantısında yaptığı konuşmada, "Avrupa'da ve dünyada Afyonkarahisar'ın ismi duyulacak.

29.06.2021 16:01  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFYONKARAHİSAR Valisi Gökmen Çiçek, Dünya Motokros Şampiyonası'nın lansman toplantısında yaptığı konuşmada, "Avrupa'da ve dünyada Afyonkarahisar'ın ismi duyulacak. Profesyonel işler yapıyoruz ama amatör ruhla çalışıyoruz. Afyonkarahisar'ın adını duyurmak için seferberlik halindeyiz" dedi.

Bu yıl 3'üncü kez Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası'nın lansman toplantısı termal bir otelde gerçekleştirildi. Afyonkarahisar protokolü ve İstanbul'dan gelen gazetecilerle, davetlilerin katıldığı toplantıyı Ersin Düzen sundu. İlk olarak tanıtım videolarının izletildiği programda daha sonra Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar konuştu. Uçar, 100 bin seyirciyi Afyonkarahisar'da misafir edecek olmanın hayalini kurduklarını ifade etti. Uçar, 10 bine yakın turistin Afyonkarahisar'a gelmesini umut ettiklerini belirterek, "Bir tek hayalim daha kaldı. Burada ifade etmek istiyorum. Kenan Sofuoğlu'nun yetiştirdiği sporcuların burada yarıştığı, Afyonkarahisar'da Türklerin şampiyon olduğu bir şampiyonayı hayal ediyorum" dedi.

FESTİVAL 7 GÜN SÜRECEK

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise önceki dönem Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın 2018 yılında pisti yaparak Dünya Motokros Yarışları'nın kente gelmesini sağladığını hatırlatarak, "2020 yılında pandemi olduğu için seyircisiz olacaktı, biz de bunu 2021'e öteledik. Bu sene inşallah Afyonkarahisar'da festival olarak yapacağız. Biz 5 gün düşünüyorduk ama 7 gün olarak ifade ettiler" diye konuştu.

'MOTOKROS GERÇEKTEN AFYONKARAHİSAR'A ÇOK YAKIŞTI'

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, kentin iddiası olan bir şehir olduğuna dikkati çekti. Afyonkarahisar sokaklarında dolaşırken bu iddianın hissedileceğini vurgulayan Çiçek, "İşte bu öz güven dünyanın en iyi pistini yapan bir iradeyi yapıyor. Motokros gerçekten Afyonkarahisar'a çok yakıştı. Ben buna cesaret eden, başlatan Burhanettin Çoban'a teşekkür ediyorum. Arkasından Mehmet Zeybek Başkan çıtayı yükseltmek için çaba sarf etti" dedi.

'AFYONKARAHİSAR TÜRKİYE'YE DEĞER KATACAK BİR VİLAYET OLACAK'

Afyonkarahisar isminin dünyada duyulacağını söyleyen Vali Gökmen Çiçek, motokrosun bir şeref meselesi olduğunu kaydetti. Çiçek, "Uluslararası arenada yaptığımız ilk göz ağrımız. Ama biz daha çok uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Avrupa'da ve dünyada Afyonkarahisar'ın ismi duyulacak. Profesyonel işler yapıyoruz ama amatör ruhla çalışıyoruz. Afyonkarahisar adını duyurmak için seferberlik halindeyiz. Konu Afyonkarahisar. Afyonkarahisar Türkiye'ye değer katacak bir vilayet olacak" diye konuştu.

MOTOFEST'İN BİLETLERİ ALBİKERE.COM'DA SATILACAK

Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Dünya Motokros Şampiyonası için 1-5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Afyon Motofest'e ünlü şarkıcılar katılacak. 1 Eylül'de Mustafa Ceceli ile başlayacak olan Motofest konserlerinde sırasıyla 2 Eylül'de Ufuk Beydemir ve Cem Adrian, 3 Eylül'de Haluk Levent, 4 Eylül'de Merve Özbey ve Kıraç, 5 Eylül'de de İrem Derici ve Cenk Eren sahne alacak. Motofest'in biletleri önümüzdeki günlerde Valilik öncülüğünde kurulan albikere.com adlı internet sitesi üzerinden satışa çıkacak.

SPOR Afyonkarahisar\'da Dünya Motokros Şampiyonası\'nın lansman toplantısı yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor SPOR Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası'nın lansman toplantısı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement