Akdeniz Oyunları'na Doğru - Son Dakika
Spor

Akdeniz Oyunları'na Doğru

Akdeniz Oyunları\'na Doğru

Katılımcı rekoruna imza atması beklenen Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nın hazırlıkları sürüyor Akdeniz Oyunları Genel Koordinatör Yardımcısı ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç."Şu an için açılış programımız sır gibi saklanıyor."

13.06.2013 11:11

- Katılımcı rekoruna imza atması beklenen Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nın hazırlıkları sürüyor

- Akdeniz Oyunları Genel Koordinatör Yardımcısı ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç:

- "Şu an için açılış programımız sır gibi saklanıyor. Zaten böyle olması daha mantıklı. İnsanlarımız sadece

şunu bilsin, tüm dünyanın zevkle izleyeceği ve Türkiye'nin organizasyon başarısını hissettirecek bir program hazırlandı"

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatör Yardımcısı ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 18 ay gibi kısa süre kala aldığı Akdeniz Oyunları için yapılan tesisleri sorunsuz tamamlayarak, adeta mucize gerçekleştirdiğini söyledi.

Aynı başarının organizasyon anlamında da gerçekleşmesini dilediğini anlatan Koç, bu noktada kimsenin endişeye kapılmaması gerektiğini vurguladı.

Koç, 20 Haziran'daki açılış öncesi küçük eksiklikler kaldığını, bunların da zamanında bitirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Açılışla ilgili kentin farklı yerlerinde hazırlıklarımız sürüyor. Şu an için açılış programımız sır gibi saklanıyor. Zaten böyle olması daha mantıklı. İnsanlarımız sadece şunu bilsin, tüm dünyanın zevkle izleyeceği ve Türkiye'nin organizasyon başarısını hissettirecek bir program hazırlandı. Ayrıca açılışın yapılacağı yeni stadyumumuz gelin gibi süsleniyor."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın hazırlıkları yakından takip ettiğini vurgulayan Koç, "Mersin'de yapacağımız etkinlikler, 2020 öncesi Türkiye için büyük bir sınav. Bu sınavı başarıyla verip, 2020'de ülkemizde adımıza yakışır bir etkinlik daha gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

-Katılımcı rekoru

Koç, Mersin'den önce 2009'da oyunların düzenlendiği İtalya'nın Pescara kentinin elinde bulundurduğu katılımcı rekorunun kırılacağını da söyledi.

Pescara'daki organizasyona 23 ülkeden 3 bin 458 sporcu katıldığını bildiren Koç, Mersin'de ise 32 branşta 24 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu ve teknik ekibin ağırlanacağını, bu alanda Akdeniz Oyunları tarihinde katılımcı rekoruna ulaşacaklarını kaydetti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Akdeniz Oyunları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement