Almanya Burak Karan'ı Konuşuyor - Son Dakika
Spor

Almanya Burak Karan'ı Konuşuyor

Almanya Burak Karan\'ı Konuşuyor

Türk asıllı Alman U-17 Milli Takım eski oyuncusu Burak Karan’ın Suriye’de bombalı saldırı sonucu öldüğü haberinin Bild Gazetesi tarafından duyurulmasının ardından Alman futbol dünyası şok yaşıyor.

18.11.2013 21:06

Burak'ın genç takımda en iyi arkadaşlarından biri olan Schalkeli Kevin-Prince Boateng, Burak için twitter mesajı yayınladı. Boateng, "Kardeşim Burak K. birlikte geçirdiğimiz zamanı asla unutmayacağım, sen gerçek bir arkadaştın" yazarken Burak'a ait eski bir fotoğraf da kullandı. Boateng "Burak çok yakın bir arkadaşımdı. Daha sonra ne oldu bilmiyorum ve bunu değiştiremem" şeklinde ikinci bir twit daha attı.

Burak Karan ve Boateng ile Almanya Genç Milli Takımı'nda birlikte oynayan Alexander Baumjohann da yeni ölen kişiler için kullanılan R.I.P harflerini Burak için yazdı.

Olayı Almanya'ya duyuran Bild ise Burak ile yakın olan kişilerle görüştü.

Burak Karan'ın trajedisi

Burak'ın Jahns-Regensburg'da oynayan ve 9 yaşından beri arkadaşı olan Fas asıllı AbdenourAmachaibou da yaptığı açıklamada haberi Boateng ve Ben Hatira'dan aldığını ve arkadaşı için göz yaşı döktüğünü söylerken Burak'ın Kuran'a göre yaşadığını, 5 vakit namaz kıldığını, her gün camiye giderek ibadet ettiğini ve kendisi gibi dindar olmayanlardan zamanla uzaklaştığını belirtti. Hanover'de Burak'ın genç takım antrenörlüğünü yapan Marcus Olm ise oyuncunun o zaman da çok dindar olduğunu ve antrenmanlara seccadesi ile geldiğini ifade ederken o dönemde kimsenin Burak'ın radikal İslamcı biri olacağını aklına getirmediğinin altını çizdi.

Şu anda Hansa Rostock'ta forma giyen Burak'ın Hamburg'da futbol okulundaki arkadaşı Mustafa Küçükovic ise şunları söyledi. "Burak ile Hamburg kulübünde iken birlikte çok zaman geçirdik. Her zaman yardımsever ve her zaman haksızlıklara karşı çıkan biriydi. İki yıl öncesine kadar hala kontağımız vardı. Suriye'deki savaş mağdurlarına bağış topladığını o zamandan biliyorum. Burak Terörist mi? Asla inanmam. Ama o her zaman küçük bir özgürlük savaşçısıydı. Sadece öylesine futbol oynamak bana yetmiyor. ya en tepeye çıkarım ya da bu işi bırakırım demişti."

Burak Karan'ın Almanya U-17 takımındaki hocası şu an 62 yaşındaki Paul Schomann ise "ölümünü haber aldığımda şok geçirdim. Genç Milli Takım'da iken bu tür bir radikal İslamcı bir gruba üye olacağına dair bir işaret yoktu. O zaman profesyonel olmuştu ve önünde uzun bir kariyer vardı" derken Burak'ın Hertha Berlin'de oynadığı dönemde okulda disiplin sorunları yaşadığı için bir daha Milli Takım'a çağırmadıklarını ifade etti.

Hertha Berlin'de Karan'ın hocası olan Michael Wolf, "onu o zaman Hamburg'a birlikte götürdüm. Orada yeniden kendine geldi. Bu hikayeyi kendime açıklayamıyorum... O zaman da her hangi bir şey fark etmedim. Okulda çok fazla başarılı olmayan ama hayallerinin peşinde koşan gayet normal bir gençti" sözleriyle görüşlerini belirtti.

Futbolu bırakmadan önce Burak'ın menajerliğini de yapan Joachim Löw'ün menajeri Harun Aslan ise "onu bir çapraz bağ sakatlığı geriye attı. Bild'de ölüm haberini okuduğumda şok geçirdim ve inanamadım" şeklinde konuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Almanya Burak Karan'ı Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement