Amerikalı Antrenörler Amasya'da 70 Basketbolcuyla Antrenman Yaptı - Son Dakika
Spor

Amerikalı Antrenörler Amasya'da 70 Basketbolcuyla Antrenman Yaptı

Amerikalı Antrenörler Amasya\'da 70 Basketbolcuyla Antrenman Yaptı

Türkiye Basketbol Federasyonu 12 Dev Adam Basketbol Okulları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Anadolu Basketbol Turu’na katılan Amerikalı antrenörler Chris Dial, Britanny Dial ve Joey Cooper Tate, Amasya’da 70 basketbolcu çocukla antrenman yaptı.

22.08.2014 18:01

Türkiye Basketbol Federasyonu 12 Dev Adam Basketbol Okulları faaliyetleri kapsamında düzenlenen Anadolu Basketbol Turu'na katılan Amerikalı antrenörler Chris Dial, Britanny Dial ve Joey Cooper Tate, Amasya'da 70 basketbolcu çocukla antrenman yaptı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri Sorumlusu Serdar Çelik, yaklaşık 1,5 saat süren organizasyonla geleceğin basketbolcusu sporseverlere spor, disiplin ve ahlakının bütün dünyada aynı olduğunu öğretmeye çalıştıklarını söyledi.

Amasya Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'ndaki antrenmanda kendilerine gösterdikleri konukseverlikten dolayı Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'a ve Amasya 12 Dev Adam Basketbol Okulu antrenörleri İbrahim Akön, Barış Gürler ve Gürkan Tekin'e de teşekkür eden Çelik, Amerika'dan gelen misafirlerin Amasya'nın tarihi ve doğal dokusunu çok beğendiklerini dile getirdi.

İki çocuğunu da Amasya 12 Dev Adam Basketbol Okulu'na yazdıran anne Neslihan Çelik de, "Çocuklarım bütün yaz boyunca basketbol öğrenmeye çalıştılar. Basketbol antrenörlerinden ve spor ortamlarından oldukça memnunuz. Çocuklarım sporun ve bütün yaşantılarının bir disiplin içerisinde olması gerektiğini burada öğrendiler" dedi.

Amasya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu ve Üniversite Genel Sekreteri Hasan Özyurt ile antrenmanı izledikten sonra Amerikalılara antrenörler ve Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri Sorumlusu Sedar Çelik'i makamında kabul eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da, "Türkiye Basketbol Federasyonu ile yaptığımız protokol kapsamında, 'basketbol' sporuna Amasyalı çocukların ve gençlerin ilgisini arttırmaya çalışıyoruz. Çocuk ve gençleri ileri de başarılı birer sporcuya dönüştürebilmemizin yolunun elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmaktan geçtiğinin farkındayız. Bu sebeple, gençlerimizin başarılı sporculara dönüşmelerinde büyük katkıları olacağını düşündüğümüz NBA kariyerli basketbolcu ve antrenörleri Amasya'da konuk ediyoruz. Amerikalı konuklarımız genç basketbolcularımıza ve Amasya Üniversitesi 12 Dev Adam Basketbol Okulu antrenörlerine tecrübelerini aktaracaklar. Amasya Üniversitesi olarak sporun bütün dallarını, özellikle 7-14 yaş arası çocuk ve gençlerimizden başlayarak toplumun her kesiminde yaşam tarzı haline getirme gayretlerimizi arttırarak devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın ürünlerini ulusal ve uluslararası boyutta gelecek yıllarda fazlasıyla göreceğimizi umuyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Amerikalı Antrenörler Amasya'da 70 Basketbolcuyla Antrenman Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement