Antrenör Babasıyla Avrupa Şampiyonluğuna Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Antrenör Babasıyla Avrupa Şampiyonluğuna Hazırlanıyor

Antrenör Babasıyla Avrupa Şampiyonluğuna Hazırlanıyor

Boks antrenörü Muzaffer Akkaya, Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa 5'inciliği bulunan kızı Ümmü Gülsüm'ü Avrupa Şampiyonası'na hazırlıyor Antrenör Akkaya: "Asıl amacımız Avrupa şampiyonu olmak.

17.12.2013 11:07

ÜMİT KAHRIMAN - Boks antrenörü Muzaffer Akkaya, Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa 5'inciliği bulunan kızı Ümmü Gülsüm'ü Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanması için hazırlıyor.

Milli takıma çok sayıda boksör kazandıran, yetiştirdiği sporcular Türkiye ve Avrupa'da çeşitli başarılar elde eden Akkaya, kızı Ümmü Gülsüm'ün boksa olan yatkınlığını küçük yaşlarda keşfetti.

Akkaya, 5 yaşındayken eğitmeye başladığı kızı Ümmü Gülsüm'e 2006 ve 2008'de Ordu ve Çankırı'da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda iki kez üçüncülük kazandırdı. 2009 ve 2010'da Isparta ve İzmir'de gerçekleştirilen Gençler Türkiye Boks Şampiyonası'nda da kızına birincilik madalyası kazandıran Akkaya, 2012'de Kayseri'de yapılan Türkiye Büyükler Boks Şampiyonası'nda da kızının üçüncü olmasını sağladı.

Akkaya ayrıca, 2010'da Fransa'da gerçekleştirilen Avrupa Gençler Boks Şampiyonası'nda Ümmü Gülsüm'e beşincilik madalyası da taktırdı.

Kızını Osmaniye Merkez Spor Salonu'nda yaptırdığı antrenmanlarla Avrupa şampiyonasına hazırlayan Akkaya, AA muhabirine, ilk etapta İstanbul'da, 13-19 Ocak'ta düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Şampiyonanın ardından Avrupa ve dünya çapında başarı kazanmak istediklerini, kızının yeteneğine güvendiğini anlatan Akkaya, şunları kaydetti:

"Kızımın başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Avrupa şampiyonu olmasını arzuluyoruz. İlk önce Türkiye şampiyonluğu elde etmemiz gerekiyor. Bunu başarabilecek yeteneğe sahip. Çalışmalarımız oldukça verimli geçiyor. İstanbul'dan altın madalya ile dönmek için antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık 2 bin sporcunun katılacağı şampiyonada Ümmü Gülsüm büyük bayanlar kategorisinde ringe çıkacak. Asıl amacımız, Avrupa şampiyonu olmak. Bunun için de elimizden geleni yaparak Türk bayrağını Avrupa'da dalgalandıracağız."

Ümmü Gülsüm Akkaya ise küçük yaşlarda başladığı boksta babasının antrenörlüğünde kendini geliştirdiğini ve çeşitli başarılar elde ettiğini söyledi.

Akkaya, arkadaşları Beyza Torun ve Sena İrencin'i de çalıştıran babasının başarılı bir antrenör olduğunu vurgulayarak, "Yakaladığımız başarılarda babamın emeği çok büyük. Milli sporcu olduğum dönemlerde de beni karşılaşmalara babam hazırladı. Avrupa beşinciliği kazandığımda da babam yanımdaydı, antrenörümdü. Şimdiki hedefimiz Avrupa beşinciliğini birinciliğe yükseltmek" dedi.

Akkaya, İstanbul'da düzenlenecek şampiyonada iyi derece elde ederek, Türkiye'yi yurt dışında temsil etmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Antrenör Babasıyla Avrupa Şampiyonluğuna Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement