Antrenörler Engelliler İçin Eğitim Alacak - Son Dakika
Spor

Antrenörler Engelliler İçin Eğitim Alacak

Antrenörler Engelliler İçin Eğitim Alacak

Spor Genel Müdürlüğü ile engelli spor federasyonları arasında imzalanan "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi" kapsamında, 81 ilde kadrolu bin 774 antrenör için "1. derece yardımcı antrenör" kursu açılacak.

19.02.2014 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Genel Müdürlüğü ile engelli spor federasyonları arasında "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi" iş birliği protokolü imzalandı.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın'ın katıldığı protokol imza töreninde son 10 yılda her alanda büyüyen Türkiye'de spor alanında da büyük gelişme kaydedildiği söyledi.

Gerek paralimpik oyunlarında gerekse dünya ve Avrupa şampiyonalarında alınan madalyaların kendilerini daha da motive ettiğini ifade eden Baykan, imza attıkları "Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor Projesi"nin önemine değinerek şunları kaydetti:

"Üç aydır bu proje üzerinde yoğun mesai harcıyoruz. Spor Genel Müdürlüğü'nde kadrolu olarak görev yapan antrenörlerimiz bu projerle, engelliler branşında görev yapabilecekler. Bunu ilk kez bu yıl yaz spor okullarımızda engelli branşı açarak uygulamaya koyacağız. Ülkemizdeki engelli vatandaşlarımızın sayısına baktığımızda 33 bin lisanslı sporcu sayısı çok az. Engelli vatandaşlarımızı evlerinden çıkarmak ve onları spor alanlarına çekmek bizim en büyük görevlerimizden birisidir. Bu projenin amaçlarından birisi de bu. Bu projeye 4 elle sarılıp, iştahla çalışacağız ve iyi neticelere ulaşacağız."

"Engelli sporlarını önemsiyoruz"

Baykan,  2013'te engellilere yönelik faaliyet yapan spor kulüplerine 2 milyona yakın destek sağladıklarına dikkati çekerek, "Engelli sporcularımıza yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. Kurum olarak engelli sporlarını çok önemsiyoruz. Bu anlamda kurum olarak desteğimiz artarak devam edecek" dedi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ise Spor Genel Müdürlüğü'nün son yıllarda verdiği büyük destekle engelli sporlarında önemli bir gelişim içinde olduğunu belirterek, "Son yıllarda katıldığımız şampiyonalarda önemli başarılar elde ettik. Bunda Spor Genel Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliğinin önemli payı var. Bu projeyle yeni bir sayfa açılıyor. Bu projenin Spor Genel Müdürlüğü'nün engelli sporlarına bakışını da göstermesi açısından son derece önemli diye düşünüyorum" dedi.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin de bu projenin engelli sporlarının bulunduğu konumdan daha ileriye götüreceğine inandığını dile getirerek, "Federasyon olarak antrenör anlamında sıkıntılarımız vardı. Bu proje ile mevcut sıkıntılarımız giderilecektir. Spor Genel Müdürlüğü'ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan ise mevcut antrenörlerin eğitiminin çok isabetli bir karar olduğunu vurgulayarak, "Bu proje bizim de elimiz güçlenecektir. Spor Genel Müdürlüğü bu proje ile tam 12'den vurdu diye düşünüyorum. Böyle bir projeyi biz federasyon olarak da hayata geçirmeyi planlıyorduk. Genel Müdürlüğümüz böyle bir çalışma yaptığı için çok mutluyuz" dedi.

Antrenör konusunun kendileri için büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise "Bu projeyle bizim yıllardır sıkıntısını çektiğimiz konu giderilmiş olacak. Bu çalışma Spor Genel Müdürlüğü'nün engelli sporlarına verdiği önemi gösteriyor. Bu eksikliğin tespit edilip, çözüm bulunması bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması, kaliteli yaşamlarının desteklenmesi ve bu bireylerin fiziksel kapasitelerinin artırılmasına katkıda bulunacak proje kapsamında 81 ilin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinde kadrolu bin 774 antrenör için, federasyonlarla iş birliği halinde 1. Kademe Yardımcı Antrenör Eğitim Kursu gerçekleştirilecek.

İmza törenine Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, Spor Eğitim Daire Başkanı Metin Bayrak ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Antrenörler Engelliler İçin Eğitim Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement