300 Milyon Dolarlık Asrın Boks Maçını, Floyd Mayweather Kazandı - Son Dakika
Spor

300 Milyon Dolarlık Asrın Boks Maçını, Floyd Mayweather Kazandı

Tüm dünyanın merakla beklediği ve 'yüzyılın boks maçı' olarak tanımlanan müsabakanın galibi, Pacman'i 12 raunt sonunda sayıyla yenen Mayweather oldu.

03.05.2015 08:03  Güncelleme: 12:35

Tüm dünyanın merakla beklediği ve bilet fiyatlarının neredeyse 200 bin TL'ye kadar çıktığı 'yüzyılın boks maçı' olarak tanımlanan müsabakanın galibi, Manny Pacquiao'yu 12 raunt sonunda sayıyla yenen Floyd Mayweather Jr oldu.

Para ödülü 300 milyon dolar olan "tarihin en yüksek ödüllü boks maçı"nda anlaşma gereği ödülün yüzde 60'ını Mayweather'ın, yüzde 40'ını Pacquiao'nun alacağı açıklanmıştı.

SAYIYLA YENDİ

ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentindeki MGM Grand Garden Arena'da oynanan müsabakada kariyerindeki 47 karşılaşmayı da kazanan 38 yaşındaki Mayweather ile (8 farklı sıklette dünya şampiyonu olan tek boksör) 36 yaşındaki Filipinli Pacquiao arasındaki yarı orta sıklet unvan maçını Mayweather, 12 raundun sonunda üç hakemin de ortak kararıyla 118-110, 116-112, 116-112'lik skorlarla kazanırken, yenilmezlik unvanını korumuş oldu. Filipinli Pacquiao da 65 maçlık profesyonel kariyerinde 6. mağlubiyetini aldı.

3 KEMER BİRDEN ALDI

Böylece 'The Money (Para)' lakaplı Floyd Mayweather Jr, Dünya Boks Konseyi (WBC), Dünya Boks Organizasyonu (WBO) ve Dünya Boks Birliği (WBA) kemerlerinin hepsinin birden sahibi oldu.

HİÇ YENİLMEDİ

Namağlup unvanını sürdüren 38 yaşındaki Mayweather 48 maçta 48 galibiyete ulaşırken, 36 yaşındaki rakibi Pacman lakaplı Pacquiao ise 65 maçlık profesyonel kariyerindeki 6. mağlubiyetini almış oldu.

"AKILLI SAVAŞÇIYIM"

Maçtan sonra yaptığı kısa açıklamada rakibi için "onu dışarıda tuttum" diyen Mayweather, "bu akşam yapmak zorunda olduğum şeyi yaptım" yorumunu yaparak, "akıllı savaşçı" olduğunu ifade etti. Pacquiao da rakibinin etrafında çok hareket ettiğini bu nedenle yumruk atmanın kolay olmadığını kaydetti.

YAPILMASI 5 YIL SÜRDÜ

Beş yıl süren görüşmelerin ardından yapılmasına karar verilen karşılaşmadan, bilet satışları, yayın ücretleri ve sponsorluk anlaşmalarıyla beraber 400 milyon doların üstünde hasılat elde edildiği belirtildi.

ÖDÜLÜ BÖLÜŞECEKLER

Para ödülü 300 milyon dolar olan "tarihin en yüksek ödüllü boks maçı"nda anlaşma gereği ödülün yüzde 60'ını Mayweather'ın, yüzde 40'ını Pacquiao'nun alacağı açıklanmıştı.

300 Milyon Dolarlık Asrın Boks Maçını, Floyd Mayweather Kazandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 300 Milyon Dolarlık Asrın Boks Maçını, Floyd Mayweather Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • y d: Rahmetli kemal sunal bunları dover 20 1 Yanıtla
  • 54: AMERIKALI FARE GIBI KACTI SEYRETTIM EN ZEVSIZ MACTI 19 1 Yanıtla
  • murat: bence filipinli hakketmiştı sonucta amerikada duzenlenen bır spor abdliyi tutarlar tabbi 20 0 Yanıtla
  • zaza musa 1000 göl: hiç zevk vermedi boşuna saatide kurdum gecenin dördüne . . . Ringlerde ben olacaktım ikisinede paspas çektirirdim. . . 14 4 Yanıtla
  • Turk: Dunku maci izledim cokheycanli degildi mike tyson tek gecerim 15 2 Yanıtla
  • sülo: Daha cüneyt Arkın la karşılaşmamış demek ki. 15 2 Yanıtla
  • Beyaz Obama: Ahmaklar Yasaklanmali buyle vahsi seyler hani demokratlar bunlar kopek olsaydi hayvan severler ayaga kalkardi nerdesiniz insanlar 3 11 Yanıtla
  • .....: Maçı canlı izledim tarihi maç buysa boks bitmiş tamamen iş paraya dönmüş doğru duruş yumruk bile atmadılar bedava şişirmişler maçı 14 0 Yanıtla
  • Hasan: Öküzleri arenada çarpıştırmışlar işte 6 7 Yanıtla
  • ankara kartali: Boks denildimmi Mike Tysonmalik Abdülaziz der gecerim.bilgi sahibi olmayanlar oğrenebilir 7 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement