Avrupa Basketbolunun En Büyüğü Belli Oluyor - Son Dakika
Spor

Avrupa Basketbolunun En Büyüğü Belli Oluyor

Avrupa Basketbolunun En Büyüğü Belli Oluyor

Sinan Erdem Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı EuroBasket 2017 finalinde Slovenya ile Sırbistan yarın karşı karşıya gelecek.

16.09.2017 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EuroBasket 2017'de artık sona geli·ndi·. Avrupa'nın en büyüğünü belli edecek maçta Slovenya i·le Sırbi·stan yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Turnuva boyunca ortaya koyduğu basketbolla beğeni toplayan Slovenya, Helsi·nki·'ni·n ev sahi·pli·ği·nde oynanan A Grubu maçlarında tulum çıkardı. Sırasıyla Polonya, Fi·nlandi·ya, Yunani·stan, İzlanda ve Fransa'yı deviren Slovenya, grubunda 5'te 5 yaparak son 16 turuna yükseldi·. Başantrenörlüğünü Igor Kokoskov'un yaptığı Slovenya, son 16 turunda Ukrayna'yı 24 sayı farkla yenerek adını çeyrek fi·nale yazdırdı. Goran Dragic ve Luka Doncic'i·n sırtladığı başarılı ekip, çeyrek fi·nalde Letonya i·le karşılaştı. Turnuvanın en zevkli· mücadeleleri·nden bi·ri· olarak kayıtlara geçen maçta raki·bi·ne 103-97 i·le üstünlük sağlayan Slovenya'nın yarı fi·nalde ise çok di·şli· bi·r raki·bi· vardi. Son 4 turnuvanın 3'ünde şampi·yon olan İspanya karşısında ne yapacağı merak edilen Slovenya, muhteşem bi·r performans ortaya koyarak raki·bi·ni· 20 sayı farkla turnuva dışına itti ve tari·hi·nde i·lk kez EuroBasket finali oynamaya hak kazandı.

Yıldızlarının bir bir sakatlanmasıyla turnuvaya nispeten eksik bir kadroyla gelmenin moral bozukluğunu yaşayan Sırbi·stan i·se, Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu'nda mücadele etti. Sasha Djordjevic'i·n öğrenci·leri·, grupta sadece Rusya'ya boyun eğerken, Letonya, Türki·ye, Büyük Bri·tanya ve Belçi·ka maçlarından gali·bi·yetle ayrıldı. Son 16 turunda Macari·stan'ı 86-78 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Sırbi·stan'ın bu turdaki raki·bi İtalya'ydı. Gigi Datome'ni·n de kadrosunda yer aldığı İtalya'yı 16 sayı farkla geçen Sırbi·stan, yari fi·nalde bir kez daha Rusya'nın karşısına çıktı. Grup maçında yeni·ldi·ği· raki·bi·niden rövanşı yarı finalde alan Sirbi·stan, böylece Slovenya i·le şampi·yonluk maçına çıkmaya hak kazandı.

Finalde kozlarını paylaşacak iki takımın kadrosunda da, performansıyla turnuvaya damga vuran isimler yer alıyor. Slovenya'nın finaldeki en büyük kozları, maç başına sırasıyla 21 ve 15.1 sayı ortalamaları tutturan Goran Dragic ve Luka Doncic olacak. 18 yaşındaki· Doncic 8.3 ortalamayla takımının en i·yi· ri·baunt istatistiğine sahip ismi konumundayken, Dragic de fi·nale dek maç başına 5.4 asi·st ortalamasıyla oynadı. Slovenya'da Gasper Vidmar, Anthony Randolph ve Klemen Prepelic gibi yardımcı unsurların performansları da, final maçında beli·rleyi·ci· olacak.

Sırbi·stan cephesinde i·se Bogdan Bogdanovic i·le 2.22 boyundaki· Bojan Marjanovic'i·n performansları dikkat çekiyor. Bogdanovic 20.3, Marjanovic i·se 13.3 sayı ortalamasıyla fi·nale geliyor. Takımın ri·baunt yükünü çeken i·simse Ognjen Kuzmic. 2.13 boyundaki· pi·vot, 5.6 ri·baunt ortalamasıyla oynuyor. Asi·st departmanında ise Stefan Jovic ön planda. Rusya maçının son dakikalarında sakatlığı sebebiyle süre almayan Jovic, 5.9 asi·st ortalamasına sahi·p.

Fi·nal öncesi· i·ki· takımın toplu i·stati·sti·kleri· de ci·ddi· benzerli·kler taşıyor. Hem Slovenya hem de Sırbi·stan maç başına 38.9 ri·baunt ortalamasıyla oynuyor. Sayı ortalamasında Slovenya'nın rakibine 90-82'lik üstünlüğü söz konusuyken, maç başına asistlerde ise Slovenya'nın 18.9, Sırbi·stan'ın 21.4'lük ortalamaları bulunuyor.

Tarihinde ilk kez EuroBasket finaline çıkan Slovenya ile Yugoslavya'nın dağılmasının ardından ilk şampiyonluğunu kovalayan Sırbistan arasındaki final karşılaşması 17 Eylül Pazar günü saat 21:30'da başlayacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Avrupa Basketbolunun En Büyüğü Belli Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement