Barcelona, Yine Messi ve Alves'le Vurdu: 2-1 - Son Dakika
Spor

Barcelona, Yine Messi ve Alves'le Vurdu: 2-1

Barcelona, ilk maçta 2-0'lık skorla devirdiği Manchester City'yi rövanş maçında yine Lionel Messi ve Daniel Alves'in golleriyle devirdi ve çeyrek finale yükseldi.

13.03.2014 00:00

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Barcelona, ilk maçta 2-0'lık skorla mağlup ettiği Manchester City'yi bu kez 2-1 devirerek adını çeyrek finale yazdırdı.

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Katalan devine galibiyeti getiren gol Messi ve Alves'ten gelirken, Arjantinli yıldız Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 67'ye çıkartarak 71 golle en golcü oyuncu ünvanını elinde bulunduran Raul'a bir adım daha yaklaştı.

Pozisyon çok, gol yok

1 - 0

7

İsabetli şut

4

8

İsabetsiz şut

6

5

Korner

4

8

Faul

21

1

Sarı kart

5

0

Kırmızı kart

1

%57

Topla oynama

%43

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da oldukça istekli bir şekilde maça başlarlarken, oyunun temposu da bir hayli yüksekti.

12. dakikada ceza sahası dışında aldığı topla çalımlarla hızla ceza sahasına sokulan Messi, son çizgiye kadar indi. Ancak Hart'tan da topu kurtarmak isterken Kompany araya girerek tehlikeyi önledi.

18. dakikada Busquets'in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Alba, müsait durumdaki Neymar'a çıkarttı pasını. O da yaptığı dokunuşla topu ağlara gönderdi ancak bu gol Alba'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

36'da Milner'ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan David Silva'nın topu soluna çekerek yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

39. dakikada savunmanın arkasına doğru atılan topa iyi hareketlenen Neymar, kafasıyla yaptığı dokunuşla önüne aldığı topla içeri sokuldu ve vuruşunu yaptı ancak top yan ağlarda kaldı.

41'de Yaya Toure'nin uzun pasında David Silva ceza sahası içi sol çaprazda şık bir dokunuşla topu gerisindeki Nasri'nin önüne indirdi. Nasri'nin müsait durumda yaptığı vuruşta Valdes gole izin vermedi.

44'te Barcelona bir kez daha gole çok yaklaştı. Messi'nin pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Neymar, kalesini terk eden Hart'tan topu kurtararak çaprazdan vuruşunu yaptı ancak çizgi üzerindeki Zabaleta gole izin vermedi ve ilk 45 dakika golsüz eşitlikle geçildi.

Üç gol, bir kırmızı kart

Mücadelenin ikinci yarısında da oyunun temposu oldukça yüksekti ve iki takımın da gole yaklaştığı anlar oldu.

51. dakikada ani gelişen Barcelona atağında Messi sağ kanattan süratle ceza sahasına sokuldu. Sağ çaprazda Lescott'tan sıyrılan yıldız futbolcunun sol ayağıyla yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak kale direğinden geri geldi.

Bu pozisyonun hemen bir dakika sonrasında Manchester City gole yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Kolarov'un ortasında Dzeko kafa vuruşunu yaptı ama Valdes köşeye giden topu son anda kornere çeldi.

55. dakikada yine sol kanattan gelişen konuk ekip atağında Kolarov'un yerden içeri doğru çevirdiği top, savunmadan sekip arka direkteki Zabaleta'nın önüne düştü. Onun sol ayağıyla bekletmeden yaptığı vuruşta top auta gitti.

67'

Fabregas'ın ara pası denemesinde Lescott'tan seken topu önünde bulan Messi, Hart'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı şık vuruşla fileleri havalandırdı.

67. dakikada Fabregas'ın pasında Lescott'tan seken topu kale önünde önüne alan Messi, topun dibine doğru yaptığı vuruşla Hart'ı çaresiz bıraktı ve takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-0.

Bu golden sonra Manchester City oyundan düşerken, İngiliz devine bir darbe de kırmızı kartla geldi. 78. dakikada yaşanan bir pozisyon sonrası maçın hakemine sert bir tepki gösteren Zabaleta, ikinci sarı kartını görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.

86'da Barcelona ikinci gole yaklaştı. Messi'nin pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Fabregas, sol ayağıyla sert vurdu ama Hart gole izin vermedi.

89. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Dzeko'nun kafayla indirdiği topu altıpas içersinde yaptığı dokunuşla ağlara gönderen Kompany, durumu 1-1'e getirdi.

90+1'de ise sahneye Dani Alves çıktı. Ceza sahası içi sağ çaprazda aldığı topla son çizgiye inen ve Hart'tan topu kurtaran Iniesta'nın pasında topu alan Brezilyalı oyuncu, boş kaleye doğru yaptığı sert vuruşla maçın sonucunu il acirc;n etti: 2-1.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Gerardo Martino

Performans: 7/10

Takımı ilk yarıda agresif rakibi karşısında topa sahip olmakta zorlansa da fazla pozisyon vermedi. İkinci yarıda ise baskı anlarında iyi direndiler ve ani ataklarla etkili oldular. .

Manuel Pellegrini

Performans: 6/10

Cezası nedeniyle kulübedeki yerini alamayan Şilili teknik adam, yine direnç gücü yüksek bir 11'le sahaya çıktı. İlk golü bulsalardı, sonuç farklı olabilirdi ancak fırsat olmasına rağmen başaramadılar.

Messi'den yeni rekor Manchester City'ye attığı golle Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 67'ye yükselten Lionel Messi, 66 gollü Raul ve 46 gollü Cristiano Ronaldo'yu geride bırakarak Devler Ligi'nde tek bir kulüp forması altında en fazla gol atan oyuncu ünvanını ele geçirdi.

Seri sürüyor Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 7. yılında da çeyrek finale kalma başarısı gösterdi.

Barcelona, Yine Messi ve Alves\'le Vurdu: 2-1
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Barcelona, Yine Messi ve Alves'le Vurdu: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement