Basketbol: Uleb Avrupa Kupası - Son Dakika
Spor

Basketbol: Uleb Avrupa Kupası

Salon: Volkswagen ArenaHakemler: Emilio Perez Pizarro (İspanya), İngus Baumanis (Litvanya), Mykola Ambrosov (Ukrayna)Darüşşafaka: Wilbekin 20, Bell 3, Eric 8, Okben Ulubay 12, Johnson 17, Cummings 10, Roos 3, Kidd 7, Doğuş Özdemiroğlu 4, Furkan Aldemir 5, Emir Can Koşut 4, Kartal...

15.11.2017 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salon: Volkswagen Arena

Hakemler: Emilio Perez Pizarro (İspanya), İngus Baumanis (Litvanya), Mykola Ambrosov (Ukrayna)

Darüşşafaka: Wilbekin 20, Bell 3, Eric 8, Okben Ulubay 12, Johnson 17, Cummings 10, Roos 3, Kidd 7, Doğuş Özdemiroğlu 4, Furkan Aldemir 5, Emir Can Koşut 4, Kartal Özmızrak 7

Levallois Metropolitans: Campell 9, Prepelic 8, Roos, Odom 16, Diaw 20, Francisco 7, Fevrier 2, Lesca 5, Loubaki

1. Periyot: 24-15

Devre: 51-36

3. Periyot: 76-53

Beş faulle çıkan: 38.36 Francisco (Levallois Metropolitans)

Darüşşafaka, ULEB Avrupa Kupası A Grubu 6. hafta maçında Fransa temsilcisi Levallois Metropolitans'ı 100-67 yendi.

Bu sonucun ardından Darüşşafaka galibiyet serisini 6 maça çıkartırken, Levallois Metropolitans, 5. kez yenildi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Darüşşafaka, Johnson ve Wilbekin'in etkili oyunuyla 6. dakikayı 15-9 önde geçti. Kalan bölümde Furkan Aldemir, Kidd ve Doğuş Özdemiroğlu ile skor üretmeye devam eden ve rakibinin top kayıplarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip, ilk çeyreği 24-15 üstün tamamladı.

Mücadelenin ikinci çeyreğine Johnson ve Cummings ile pota altından, Wilbekin ile de üç sayı çizgisinin gerisinden basketler bularak başlayan Darüşşafaka, 13. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 31-18. Karşılıklı basketlerle geçilen kalan bölümde Johnson, Wilbekin ve Eric ile skor üretmeye devam yeşil-siyahlılar, devre arasına 51-36 önde gitti.

İkinci yarıya Eric ve Okben Ulubay'ın basketleriyle giren Darüşşafaka, 22. dakikada farkı 20 sayıya (56-36) çıkardı. Kalan bölümde etkili oyununu devam ettiren ve rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Darüşşafaka, final periyoduna 76-53 üstün girdi.

Son çeyrekte de etkili oyununu sürdüren ve rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Darüşşafaka salondan 100-67 galip ayrıldı.

Bu arada karşılaşmayı Türk basketbolunun efsane isimlerinden 85 yaşındaki Yalçın Granit de ön sıralardan takip etti. Mücadele öncesi Darüşşafaka'dan Furkan Aldemir ile Levallois Metropolitans oyuncusu Boris Diaw, Granit'e forma verdi.

Karşılaşma sonrasında ise Darüşşafakalı basketbolcular Yalçın Granit ile fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbol: Uleb Avrupa Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.


Advertisement