Bayern Barça'nın Rekorunu Kırdı! - Son Dakika
Spor

Bayern Barça'nın Rekorunu Kırdı!

Bayern Barça\'nın Rekorunu Kırdı!

Moskova deplasmanından 3-1'lik galibiyetle dönen Bayern Münih, böylece Barcelona'nın 9 maçlık galibiyet serisi rekorunu kırmış oldu.

27.11.2013 22:00

Bayern Münih, CSKA Moskova'yı deplasmanda 3-1 mağlup ederek Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki 9 maçlık galibiyet serisi rekorunu kırdı.

MÜKEMMEL 10'LU

2 Nisan

Juventus (e)

2-0

10 Nisan

Juventus (d)

2-0

23 Nisan

Barcelona (e)

4-0

1 Mayıs

Barcelona (d)

3-0

25 Mayıs

Dortmund (t)

2-1

17 Eylül

CSKA (e)

3-0

2 Ekim

Man City (d)

3-1

23 Ekim

Plzen (e)

5-0

5 Kasım

Plzen (d)

1-0

27 Kasım

CSKA (d)

3-1

Bavyera ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde en son 2012-13 sezonunda son 16'nın ikinci ayağında Arsenal'e yenilmişti.

Deplasmanda atılan gol avantajıyla Londra ekibini eleyen Bayern, daha sonraki turlarda Juventus ve Barcelona'yı saf dışı bıraktı ve finalde Borussia Dortmund'un rakibi oldu. Ezeli rakiplerini Arjen Robben'in son dakikalarda attığı golle deviren Münih ekibi, Avrupa'nın 1 numaralı kupasını müzesine götürdü.

Jupp Heynckes yönetiminde Juventus galibiyeti ile başlayan seri, 2013-14 sezonunda Pep Guardiola önderliğinde devam etti.

Bu sezon Manchester City'i Etihad Stadı'nda 3-1'lik skorla deviren Alman temsilcisi, Viktoria Plzen'i hem içeride hem dışarıda yenerek Barcelona'nın 2002-03 sezonundaki 9 maçlık galibiyet serisini yakalamış oldu.

Katalanların galibiyet serisi ise, ilk tur gruplarında 3-2'lik Club Brugge maçı ile başlamış ve ikinci tur gruplarında 0-0'lık Inter beraberliğiyle sona ermişti.

Rekoru getiren maçta Bayern, gol perdesini Rusya'da Robben ile açtı. Şık paslaşmalarla rakip kaleye sokulan Almanlar, erken gelen golle rahat bir nefes aldı.

Münih ekibi Götze'nin harika golüyle farkı ikiye çıkarırken, Keisuke Honda'nın penaltı golüyle CSKA farkı tekrar bire indirdi. Thomas Müller ile tekrar farkı ikiye çıkaran Bayern, sahadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı.

Bayern Münih, ayrıca Bundesliga'da 38 maçlık yenilmezlik serisi ile kırılması güç bir rekora daha imzasını atıyor.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Bayern Barça'nın Rekorunu Kırdı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement