Benfica'da Lanet Devam Ediyor - Son Dakika
Spor

Benfica'da Lanet Devam Ediyor

Benfica\'da Lanet Devam Ediyor

Efsanevi hoca Bela Guttmann'ın görevinden ayrılırken söyledikleri Benfica'nın üzerine kabus gibi çökmüş durumda.

15.05.2014 01:00  Güncelleme: 07:31

Benfica'da Guttmann'ın Laneti sürüyor. Portekiz ekibinin eski teknik direktörünün, "Benfica 100 yıl boyunca Avrupa Kupası kazanamayacak" demesinin üzerinden 52 yıl geçti. Benfica bu sözlerden sonra 8. kez final kaybetti.

Benfica'yı 1961 ve 1962'de Avrupa şampiyonluğuna taşıyan Yahudi asıllı Macar teknik direktör Bela Guttmann, görevine son verilmesinin ardından; "Benfica 100 yıl boyunca Avrupa şampiyonu olamayacak" demişti. Guttmann'ın bu sözlerinin ardından Benfica, 1963 ,1965, 1968,1983, 1988, 1990 ve 2013 olmak üzere 7 Avrupa Kupası finali oynamasına karşın, bu maçların tümünde sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı.

Portekiz ekibi dün UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla karşısına 8. finaline çıktı.  Benfica, hem bu laneti kırmak hem de geçen yıl son dakikada Chelsea'ye kaybettiği kupayı almak için mücadele etti. Ancak Lizbon ekibi yine başarılı olamadı.

Benfica'nın efsane oyuncularından Eusebio, kulübün üzerindeki lanete son verebilmek amacıyla, vefatından önce Bela Guttmann’ın Avusturya'da bulunan mezarını ziyaret etti ve talihin tersine dönmesi yönünde dua etti.

Benfica kulübü de geçtiğimiz şubat ayında maçlarını oynadığı Estadıo Da Luz’a Bela Guttmann’ın bir heykelini dikti. Guttmann’ın heykelinin önünde ise Macar teknik adamın "Sadece Benfica'da olanlar kötü şans nedir bilirler. Dünyada bunu daha iyi bilecek bir kulüp yoktur" sözleri yer alıyor.

 

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Benfica'da Lanet Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement