Beşiktaş-Gençlerbirliği Maç Özeti ve Golleri Gençlerbirliği Beşiktaş Maçı Özet Görüntüleri Golleri - Son Dakika
Spor

Beşiktaş-Gençlerbirliği Maç Özeti ve Golleri Gençlerbirliği Beşiktaş Maçı Özet Görüntüleri Golleri

Beşiktaş-Gençlerbirliği Maç Özeti ve Golleri Gençlerbirliği Beşiktaş Maçı Özet Görüntüleri Golleri

Beşiktaş - Gençlerbirliği maçının özeti burada!

27.12.2013 16:56

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının son haftası Gençlerbirliği-Beşiktaş maçıyla başlıyor. Gençlerbirliği-Beşiktaş maçının öncesi sonrası ve maçla ilgili tüm detaylar Eurosport.com Türkiye farkıyla sizlerle.

Maç öncesi haberler şu şekilde;

Beşiktaş Gençlerbirliği maçına hazır

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmana izinli olan Günay Güvenç, Ramon Motta, Michael Eneramo ve Pedro Franco'nun katılmadığı, tedavisine devam edilen Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve İsmail Köybaşı takımdan ayrı olarak sahada özel çalışma yaptığı, A2 takımı oyuncuları Ümit Karaal, Ufuk Er ve Tugay Kaya'nın takımla birlikte çalıştıkları duyuruldu. Beşiktaş kafilesi öğleden sonra özel uçakla Ankara'ya gidecek.

Beşiktaş ile Gençlerbirliği 81. randevuda

Beşiktaş ile Gençlerbirliği, yarın yapacakları maçla ligde 81. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan maçlarda siyah-beyazlıların 45 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlılar sadece 6 kez kazandı, taraflar 29 müsabakada ise eşitliği bozamadı. Lig maçlarında Beşiktaş'ın 130 golüne, Gençlerbirliği 58 golle karşılık verdi. Geçen sezon taraflar arasında Ankara'da yapılan karşılaşma 1-1 tamamlandı, İstanbul'da ise BJK İnönü Stadı'na veda maçını siyah-beyazlılar 3-0 kazandı.

Beşiktaş son 24 maçta sadece 1 kez yenildi

Beşiktaş, Gençlerbirliği ile yaptığı son 24 lig maçında sadece bir kez yenildi. Siyah-beyazlılar bu süre içinde 15 maçı kazanırken, 8'inde berabere kaldı.

En farklı skorlar

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında en farklı skorlu galibiyetlerini 1964-1965 ve 1986-1987 sezonlarında 5-1, 1963-1964 ve 1999-2000 sezonlarında da 4-0'lık sonuçlarla aldı. Gençlerbirliği ise 2000-2001 sezonunda İstanbul'da Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, rakibi karşısında en farklı skoruna imza attı.

Ankara'da da Beşiktaş üstün

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, Ankara'daki maçlarda da gösterdi. Siyah-beyazlılar, başkentte yapılan 40 lig maçının 20'sini kazanırken, 5 kez yenildi, 15 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ankara'da siyah-beyazlılar 64, kırmızı-siyahlılar ise 33 gol attı.

En farklı skorlu galibiyetler

Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında en farklı skorlu galibiyetlerini 1964-1965 ve 1986-1987 sezonlarında 5-1, 1963-1964 ve 1999-2000 sezonlarında da 4-0'lık sonuçlarla aldı. Gençlerbirliği ise 2000-2001 sezonunda İstanbul'da Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, rakibi karşısında en farklı skoruna imza attı.

Beşiktaş'ta Fernandes kadroya alınmadı

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile yapacağı maçın kadrosunda Manuel Fernandes yer almıyor. Portekizli futbolcu, kulüp yönetim kurulu üyesi Ahmet Kavalcı'nın kafile başkanlığında, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla Ankara'ya giden kadroda yer almadı. Son olarak, bir taraftarın sahaya girerek kendisine tepki gösterdiği Kasımpaşa maçında forma giyen, 16. haftadaki Elazığspor mücadelesinde sakatlığı gerekçe gösterilerek kadroya alınmayan Fernandes, takımla çalışmalara katılmasına rağmen Gençlerbirliği maçının kadrosuna da dahil edilmedi. Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Eneramo, Franco, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve İsmail Köybaşı da kadronun dışında kaldılar. Cezalı Motta ile yabancı kontenjanına takılan Dentinho da kadroda yok. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in belirlediği 19 kişilik kadroda şu futbolcular bulunuyor: Tolga Zengin, Cenk Gönen, Emre Metin, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Uğur Boral, Escude, Serdar Kurtuluş, Mehmet Akgün, Necip Uysal, Veli Kavlak, Kerim Frei, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu, Gökhan Töre, Holosko, Muhammed Demirci, Mustafa Pektemek, Almeida.

Gençlerbirliği'nde Beşiktaş hazırlıkları

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Beşiktaş'ı ağırlayacak Gençlerbirliği, bugün yaptığı antrenmanla maç hazırlıklarına başladı. Deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 3-2 yenen başkent temsilcisinde, ilk 11'de forma giyen oyuncular hafif tempolu koşu yaparken, diğer oyuncular 1,5 saat süren bir antrenman gerçekleştirdi. Antrenman, dar alanda çift kale maçla tamamlandı. İdmana tedavisi süren Serkan Kurtuluş katılmadı. Gençlerbirliği, yarın saat 11.00'da yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

Saat kaçta, hangi kanalda?

Lig’in 17. haftasında Gençlerbirliği kendi evinde Beşiktaşı ağırlıyor. Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Gençlerbirliği, Beşiktaş maçı Ankara 19 Mayıs stadında 27 Aralık Cuma günü saat 20.00'da oynanacak. Lig tv’den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler;

Gençlerbirliği: Ramazan, Kulusic, Tosic, Ahmet, Uğur, Jimmy, Doğa, Petrovic, Gosso, Stancu, Zec

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Sivok, Ersan, Uğur, Gökhan, Necip, Veli, Olcay, Holosko, Almeida

Hakem: Özgür Yankaya

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş-Gençlerbirliği Maç Özeti ve Golleri Gençlerbirliği Beşiktaş Maçı Özet Görüntüleri Golleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement