"Beşiktaş'ın Güçlü Bir Başkana İhtiyacı Var" - Son Dakika
Spor

"Beşiktaş'ın Güçlü Bir Başkana İhtiyacı Var"

"Beşiktaş\'ın Güçlü Bir Başkana İhtiyacı Var"

Beşiktaş'ın 16 Haziran'da yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olan Serdal Adalı, projelerini açıkladı.

30.05.2013 12:57  Güncelleme: 13:42

Beşiktaş'ın 16 Haziran'da yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olan Serdal Adalı, projelerini açıkladı.

Çırağan Sarayı'nda yönetiminde yer alan Murat Aksu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Adalı, "Hedefimiz, Beşiktaşımız'ı yeniden güçlendiren, branş kapatan değil her branşta şampiyonluk yaşayan bir takıma dönüştürmektir" dedi.

"BEŞİKTAŞ AVRUPA'DA ZİRVEYE OYNAMALIDIR"

Beşiktaş'ın son dönemlerde zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan siyah-beyazlıların başkan adayı Serdal Adalı, "Beşiktaş Kulübü, bırakın Türkiye'yi Avrupa'da zirveye oynamalıdır. Son birkaç sezondur zor süreçten geçen bir Beşiktaş var. Ama Beşiktaşlıların gönlü rahat olsun. Mazbatalarımızı aldığımız zaman yeni stadımıza, kasamızdan 1 kuruş çıkarmadan kavuşacağız. Yönetim kurulumuzda her alana müdahil olmayacak. Vizyon ve hedeflerimiz doğrultusunda hareket ederken, Beşiktaş dünyada ve ülkemizde başarılı bir mali yapıya kavuşturulacak" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IN KASASI DOLACAK"

Son dönemde siyah-beyazlı takımın yaşadığı sıkıntıların üstesinden yönetim kurulu olarak geleceklerini ve kulübün kasasını dolduracaklarına dikkat çeken Adalı, "Ben, kulüp binasının 3. katında başkanların arasında resmim olsun diye başkan olmam. Bir faydam olacağını görürsem aday olurum" şeklinde konuştu.

"KONGRE SÜRECİNDE HOŞ OLMAYAN TEKLİFLER ALDIM"

Beşiktaş'ı yönetmek için yürek kadar güce de ihtiyaç olduğuna değinen Serdal Adalı, "Talip olduğumuz 110 yıllık çınarın büyük sorumluluğunu farkındayız. Beşiktaş Yönetimi, yapacağı icraatlarla genel kurul üyelerinin taraftara olan borcunu misliyle ödeyecektir. Bizler bu inanç ile 17 Haziran sabahı görevi devralmak için adaylığımı sizlerin huzurunda bir kez daha açıklıyorum. 2011'de adaylık konusu gündeme geldiğinde, aday olup olmayacağım konusunda Fikret Orman da dahil camianın önde gelenleri ziyarette bulunmuştu. O tarihte gerek psikolojik gerek de ailem olarak çok hazır değildim. Ancak bir noktada artık Beşiktaş'ın kayyuma devredilmesi konusunu söyledikleri gün bunu ben de dahil Beşiktaş'ta kabul edeceği bir şey değildir. Adaylık konusu da zaten o günden sonra gündeme geldi. 10-12 gün sonra camiada gitmediğim kimse kalmadı. Kongre sürecinde ortaya çıkan insanlardan hiç de hoş olmayan teklifler almaya başladım"

yorumunda bulundu.

"BEŞİKTAŞ'IN DÜZLÜĞE ÇIKMIŞ BİR HALİ YOK"

Geçen hafta Fikret Orman'ın, 'Borcumuz 150 milyon azaldı' sözleri hakkında da açıklamalarda bulunan Adalı, "Beşiktaş'ın düzlüğe çıkmış bir hali yok. Eğer Beşiktaş'ın borcu 150 milyon TL azalmış derse o doğru olmaz. Beşiktaş'ın kısa vadeli borçları 345 milyondan TL'den, 250 milyon TL'ye inmiş. Uzun vade borçları 133 milyon TL'den,

258 milyon TL'ye çıkmış. 150 milyon TL'yi öderken bu geliri nereden sağlamışlar. Hep ödediklerini söylüyorlar. Ne yaptınız, yeni bir arazi mi sağladınız, üzerine imar alıp Beşiktaş'a gelir sağlayacak bir şey mi yaptınız" ifadelerini kullandı.

"FİKRET ORMAN, GERÇEK RAKAMLARLA KAYNAĞIN NEREDEN GELDİĞİNİ AÇIKLASIN"

Beşiktaş Kulübü'nde yapılan icraatların ortada olduğunu söyleyen Adalı, "Sermaye artışından gelen 80 milyon TL var. 35 milyon dolarlık bir kredi var ve bir de ceplerinden koydukları 20-25 milyon TL var. Onu da geri almışlar. Sayın Fikret Orman Başkan, bize kaynağı nasıl yaratmış, nereden gelmiş anlatsın. İnsanların gözüne baka baka kandırma kabiliyetimiz yok. Bize lütfen, gerçek rakamlarla kaynağın nereden geldiğini anlatsın. Başka bir yönetim de olsa o paralar ödenecekti zaten" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 'Beşiktaş'ın Güçlü Bir Başkana İhtiyacı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement