Tevfik Yamantürk adaylığını açıkladı - Son Dakika
Spor

Tevfik Yamantürk adaylığını açıkladı

Tevfik Yamantürk adaylığını açıkladı

Beşiktaş'ta 17 Eylül'de yapılacak olan Divan Başkanlık Seçimi öncesinde mevcut başkan Tevfik Yamantürk adaylığını açıkladı.

18.08.2022 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ta 17 Eylül'de yapılacak olan Divan Başkanlık Seçimi öncesinde mevcut başkan Tevfik Yamantürk adaylığını açıkladı. Yamantürk, kulübün borcuna dikkat çekerek, "Bu borç ödenmeyecek bir borç değil. Bunun ödenebileceğini düşünüyoruz" dedi.

Beşiktaş'ta 17 Eylül'de gerçekleşecek olan Divan Kurulu Başkanlık Seçimi öncesinde mevcut Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı. Adaylığını duyurduktan sonra neden aday olduğuyla ilgili konuşan Yamantürk, "Kulüplerin milli olmaktan çıkacağını gördüğümüz için bu işlere soyunduk. Yoksa buna ayıracak ne vaktimiz var ne de popüler olmak gibi endişemiz var. Bunlar beni ve arkadaşlarımızı rahatsız ediyor. Bizler kendi halinde hayatlarını yaşayan insanlarız. Bu hal ve gidişat kulüplerin yerli ve milli olmaktan çıkacağını gösteriyor. Bu şerefli bir görev. Ben bu işe ilk talip olduğumda eşim, çocuklarım, kardeşim neden kabul ettiğimi sormuştu ben de onlara şunu söyledim, 'Bu ülkenin müdafaası için gencecik insanlar şehit oluyorlar. Biz hiçbir şey yapmadan Boğaz'ın kenarında oturarak düşüncelerini söyleyip, gücümüzü kullanıp bu işlerin içine giriyoruz. Ama öldüğümüz zaman üzerimize şerefli Beşiktaş bayrağını örtecekler ve Beşiktaş bayrağının da üzerinde Türk bayrağı var. Bundan daha büyük şeref olur mu?'" ifadelerini kullandı.

"Kulüpler yabancıların eline geçecek"

Futboldaki mali durumun iç açıcı olmadığını söyleyen Yamantürk, "Kulüpler yabancıların eline geçecek. Göztepe'yi Danimarkalı bir yatırımcı aldı. Ne kanunlar değişiyor, bu da değişebilir. Beşiktaş da halka açık. Halka açık kısmını toparlarlar. Bazı toplumlar bunu kabul edebiliyor. İngiltere'de Ruslar gelip kulübü alıyor. Ama biz İngiltere değiliz. Mesela bu Almanya'da olmuyor. Belki sömürge kültürü olan toplumlar için bunu anlamak daha kolay. Ama bizde böyle bir kültür yok. Başkalarıyla yaşamaya alışığız ama kimseyi sömürmemişiz, eşit şartlarda yaşamışız. Camia 'Biz sizi istemiyoruz, kulübümüzde Arapça konuşulmasında bir beis görmüyoruz' derse ona da yapacağımız bir şey yok" diye konuştu.

"Bu borç ödenmeyecek bir borç değil"

Kulübün borcunun yüksek olmasına karşın ödenebilecek bir durumda olduğunu da söyleyen Tevfik Yamantürk, "Borç bizim borcumuz tabii ki ama borcu veren de, bunu almak isteyecek. O zaman biz de el ele vererek bu borçları ödemek için gayret göstereceğiz. Ben ve arkadaşlarım etüt edip çalışıyoruz. Bu borçların hala ödeneceğini görüyoruz. Unutmayın, faiz ödediğimiz kısım sadece 200 milyon Euro. Takımın mali boyunu kısaltırsanız bu sizin cebinize kalıyor. 50 milyon Euro'luk takım yerine 20 milyon Euro'luk takımla sahaya çıkarsanız, 30 milyon Euro cebinize kalıyor" dedi. Eski başkan Fikret Orman'ın kendisine geçmiş dönemde destek vermesinin olumsuzluk oluşturabileceğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Yamantürk, "İnanın bu konu aramızda gündeme bile gelmedi. Bunun olumsuz etkileyeceğini hiç düşünmedik, aklımıza gelmedi. Ama bundan sonra düşünelim. Geçen dönem camia bizi büyük bir teveccühle seçti ve biz bunun da üzerinde bir oy almak istiyoruz. Biz bize oy vermediğini düşündüğümüz kişilerle bir araya geliyoruz ve neler yapabileceğimizi soruyoruz" açıklamasında bulundu.

"Bu insanların Beşiktaş'ta yeri olmamalı"

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ın TMSF'ye düşmesi durumunda satın almak istediğini ifade eden iş insanı Ethem Sancak'la ilgili soruyu yanıtlayan Tevfik Yamantürk, "Ethem Sancak'ı yönetimin disipline verdiğini duyduk. Ama bence önemli olan toplum, bu gibi insanları içine kabul ederken daha dikkatli olmalı. Kimin kayığına binerse onun küreğini çeken insanların Beşiktaş'ta yeri olmamalı. 'Bana Türk demeyin, ben Arap'ım, utanırım' deyip de arkasında aslan gibi Türk koruma polisiyle İstanbul'un ortasında dolaşan insanları Beşiktaş'ta yeri olmamalı. Burada ay-yıldız var, Arap bayrağı yok" diyerek sözlerini tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tevfik Yamantürk adaylığını açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayserispor'un 2 Haftalık Maç Programı Belli Oldu
    13:41 Kayserispor'un 2 Haftalık Maç Programı Belli Oldu

    Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor'un 34. ve 35. haftalarda oynayacağı Pendikspor ve Fatih Karagümrük maçlarının tarihleri ve saatleri açıklandı. Kayserispor, 2 haftalık dilimde 1 kez iç sahada, 1 kez de dış sahada mücadele edecek.

  • Yozgat'ta geleceğin şampiyon adayı safkan Arap yarış atları yetiştiriliyor
    13:36 Yozgat'ta geleceğin şampiyon adayı safkan Arap yarış atları yetiştiriliyor

    Yozgat'ta yaşayan Sami Taşkın ve iki oğlu, 3 yıldır safkan Arap yarış atları yetiştiriyor. Pınar Taşkın Harası'nda 15 at bulunuyor ve atlar özenle beslenerek hipodromlarda yarışlara hazırlanıyor. Amacı Yozgat'tan şampiyon yarış atları çıkarmak olan aile, gelecekte büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.

  • TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da
    13:31 TFF Açıkladı: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi 27 Nisan'da

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de 34. ve 35. hafta müsabakalarının programlarını açıkladı. Buna göre 34. haftadaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak. Daha önceki sezonlarda olduğu gibi ligin son 3 haftasında birbirini ilgilendiren maçlar ise aynı gün ve saatlerde oynatılacak. Trendyol Süper Lig 34. ve 35. hafta programları da açıklandı.

  • Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı
    13:25 Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı

    Afyonkarahisar'da Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan dron destekli denetimde, 932 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden kimlik sorgulamaları gerçekleştirildi. Denetimde sürücülerin kural ihlali yapmadığı ve herhangi bir cezai işlem uygulanmadığı belirtilirken, denetimlerin devam edeceği açıklandı.

  • Dal Varesanovic: Hedefim Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamak
    13:17 Dal Varesanovic: Hedefim Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamak

    Çaykur Rizespor'un genç futbolcusu Dal Varesanovic, Rizespor ile Avrupa kupalarında oynamayı hedeflediğini söyledi. Başakşehir maçına iyi hazırlandıklarını belirten Varesanovic, deplasman maçlarında taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı. İlhan hoca hakkında ise takımın başarısında büyük payı olduğunu ifade etti.

  • Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi
    13:04 Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde polis tarafından motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimde çevreye rahatsızlık verecek derecede gürültü çıkaran, plakasız, tescilsiz ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde motor kullanan 9 sürücünün motosikleti trafikten men edildi.

  • Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor
    13:04 Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı'da spor yapabilme koşullarını iyileştirmek amacıyla yatırımlara hız vererek, Ağrı'ya 2 adet yeni kapalı tenis kortu kazandırıyor. Ağrı Valiliği koordinesinde başlatılan inşaat çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu tesislerle Ağrı, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor ve spor turizminin gelişmesine katkı sağlayacak.

  • Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı
    13:03 Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

    Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Güven Huzur' uygulamasında kuralları ihlal eden 152 araç sürücüsüne 376 bin 316 TL para cezası kesildi. Ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan şahıslar da gözaltına alındı.

  • Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor
    13:00 Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor

    Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampının ikinci etabını Kocaeli'de sürdürüyor. Teknik direktör İsmail Temiz yönetimindeki milli takım, Kocaeli'de antrenmanlarını sürdürerek rakiplerine üstünlük sağlamak için taktiksel ve fiziksel çalışmalar yapıyor. Milli takım, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ve destek olan herkese teşekkür ederek Avrupa'ya şampiyon gidip dönmek istediklerini belirtti.

  • Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak
    12:52 Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak

    Türkiye Kick Boks Federasyonu, siyah kuşak 1. 2. 3. 4. ve 5. dan sınavlarını Elazığ'da düzenleyecek. 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan sınavlara yerel ve ulusal düzeyde birçok sporcu ve antrenörün katılımı bekleniyor. Elazığ GSİM Çok Amaçlı Spor Salonu, organizasyona ev sahipliği yapacak.


Advertisement