Bir İlginç Yarış (!) - Son Dakika
Spor

Bir İlginç Yarış (!)

Bir İlginç Yarış (!)

Spor Toto Süper Lig'de futbolseverleri 180 dakikalık heyecan bekliyor.

11.05.2011 12:00

Spor Toto Süper Lig'de futbolseverleri 180 dakikalık heyecan bekliyor. Ligde son iki hafta öncesi 76'şar puanla Fenerbahçe ve Trabzon spor zirveyi paylaşıyor. Gol averajıyla Fenerbahçe şu an ligde lider durumda bulunurken önünde kalan 180 dakikada bir kayıp yaşamamak ve lig sonunda puanların aynı olması durumunda ikili averaj ile şampiyonluğa uzanmayı düşünüyor.

İki takım da lig takipçilerine büyük bir heyecan kasırgası yaşatırken, son haftalarda adete futbolsever kalp testine tabi tutuluyor. Pazar günü 20. 00'de Fenerbahçe Ankaragücü'nü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ederken, Avni Aker'de Trabzonspor'un konuğu İstanbul B. B olacak.

UNUTULAN NOKTA;

ŞAMPİYON BU HAFTA BELLİ OLABİLİR

Maçlar öncesinde gündem ise bir o yana, bir bu yana savrulmaya devam ediyor. Fenerbahçe için beklenen bahar iki hafta sonra değil, bu hafta gelebilir. Lig heyecanında sarı-lacivertli cephe kadar futbolseverlerin de gözardı ettiği bir konu Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonun şampiyonunun bu hafta belirlenebileceği.

İstanbul B. B'nin Avni Aker'de Trabzonspor'u yenmesi, Fenerbahçe'nin de bu hafta Ankaragücü'nü Kadıköy'de mağlup etmesi durumunda bu senenin en büyüğü belli olabilir. Bu durumda Fenerbahçe 79 puana ulaşırken, Trabzonspor 76 puanda kalacak ve son hafta F. Bahçe Sivasspor deplasmanında mağlup olsa bile statü gereği lig sonunda ikili averaja bakıldığı için şampiyonluğa uzanacak. Türkiye Futbol Federasyonu bu hafta Şükrü Saracoğlu'nda olası bir şampiyonluk için herhangi bir kupa götürmeyi planlamazken ligin son haftasında Fenerbahçe ve Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı statlarda birer kupa bulundurmayı düşünüyor.

KOCAMAN ÇIKIŞ

Bu ilginç maratona bu hafta net bir şekilde dahil olan isim ise Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman oldu. Kocaman son haftalarda özellikle başka kesimlerce Trabzonspor'un şampiyon olmasının istenmesi ve oluşan bu baskılı hava sonrası çok net konuştu; "Bizi yenmek arzusuyla tutuşuyorlar. Bu anormal bir şey değil. Oyuncularım ellerinden geleni yapacaktır" dedi. Bu rabzonspor başkanı Sadri Şener'in önceki haftalarda yaptığı "Türkiye'nin 4'te 3'ü Trabzonspor'un şampiyon olmasını istiyor" sözüyle başlayan rüzgara karşı yapılan ilk net çıkıştı.

EMENİKE SESLERİ

Şampiyonluk düğümünün belki de çözüleceği bu haftanın gündemi ise Emmanuel Emenike ile açıldı. Kardemir Karabükspor maçında sakatlığı sebebiyle forma giymeyen Nijeryalı için takım arkadaşı Bülent Ataman farklı bir yorumda bulunurken, spor medyası Emenike'nin Fenerbahçe'ye transfer olduğu gerekçesiyle oynamak istemediği yolunda spekülasyonlar yaptı. Ataman Fenerbahçe için "saha dışında da formdalar" diyince Fenerbahçe yönetimi tecrübeli kaleci hakkında suç duyurusunda bulundu.

İLGİNÇ NOTLAR

GÖKHAN ÜNAL, DRAGO GABRİC...

Bu hafta zirveyi yakacak maçlar öncesi Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin rakiplerinde ise kadrolara bakıldığında ilginç görüntüler dikkatimizi çekiyor. Trabzonspor'un rakibi İstanbul B. B'de Fenerbahçe'nin bu sezon kiraladığı forvet Gökhan Ünal boy gösteriyor.

F. Bahçe'nin rakibi Ankaragücü'nde ise Trabzonspor ile yıldızı barışmayan ve bu yıl Ankaragücü'ne kiralanan Drago Gabric var. İkinci devreye lider başlayan Trabzonspor Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Ankaragücü ile 1-1 berabere kalarak ikinci yarıya puan kaybıyla başlamıştı ve o maçta A. Gücü'nün golü de 61. dakika Gabric'ten gelmişti.

FATİH TEKKE'YE, "HEYKELİNİ DİKERİZ"

Trabzonspor taraftarının umudu ise Ankaragücü'nün Trabzon menşeili forveti Fatih Tekke. Rusya'daki kariyerinden sonra Beşiktaş'da Alman teknik adam Bernd Schuster ile anlaşamayan ve siyah-beyazlı camiaya ani bir şekilde veda eden Fatih Tekke için Trabzonspor yerel medyasının hafta içinde tuttuğu gündem oldukça dikkat çekici. Taka gazetesi "Burak ve Umut attı sıra Fatih Tekke'de" başlığı ile bir haber yayınlamış durumda.

61 Gençlik Trabzonspor Taraftar Derneği Başkanı Özgür Özal Fatih Tekke'nin gol atması ve Trabzonspor'un şampiyon olması durumunda şampiyonluk fotoğrafında Tekke'nin resmini de koyulmasını öneriyor. Öneriler "Gol at, heykelini dikerim" nidasında devam ediyor. Gerçekten her yönüyle ilginç bir hafta bizleri bekliyor.

VE MELİH GÖKÇEK RÖVanŞ PEŞİNDE

Ankaragücü'ne geldiği günden itibaren başarılı bir performans sergileyen teknik direktör Mesut Bakkal ise Fenerbahçe maçı öncesi "A. Gücü'ne yakışanı yapacağız" açıklamasında bulunurken Fenerbahçe yönetimi ile büyük sorunlar yaşadığı bilinen Ankaragücü'nün Onursal Başkanı Melih Gökçek daha sert bir tavırla takımını motive etmeye çalışıyor. İki yönetim arasındaki husumet çok iyi biliniyor. Melih Gökçek'in Fenerbahçe - Ankaragücü maçı sonrası oyuncularına vaadi ise "Puan alırsanız tüm alacaklarınız eksiksiz ödenecek. Artı 2 milyon prim" şeklinde.

Görünen o ki gündem Pazar gününe kadar kesintisiz bir şekilde değişmeye devam edecek ve Pazar günü saatler 22. 45'i gösterdikten sonra da tüm hızıyla atmaya devam edecek. Ligin son iki haftası öncesinde ilginç tablolar hep önümüzde olacak. ve "bakın aslında öyle demek istemiyorum" cümlesiyle başlayan komplo teorileriyle samimiyetsizlik devam edecek, herkesin başı ağrıyacak...

HABER: Esat DERGİ

twitter. com/esatdergi

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Bir İlginç Yarış (!) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement