Bitlis'te Dron Destekli Trafik Denetiminde 459 Sürücüye Cezai İşlem Uygulandı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Bitlis'te Dron Destekli Trafik Denetiminde 459 Sürücüye Cezai İşlem Uygulandı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Bitlis\'te Dron Destekli Trafik Denetiminde 459 Sürücüye Cezai İşlem Uygulandı
 Güncelleme: 

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dron destekli trafik denetiminde 3 bin 658 aracı kontrol etti. Kurallara uymayan 459 sürücüye idari para cezası verildi ve 28 araç trafikten men edildi.

BİTLİS'te, polis ekiplerinin dron destekli trafik denetiminde, 3 bin 658 araç kontrol edildi, kurallara uymayan 459 sürücüye idari para cezası uygulandı.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların en aza indirilmesi amacıyla şehirler arası kara yollarında ve şehir içi güzergahlarda dron destekli uygulama yaptı. Uygulamada kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri denetimi, tehlikeli şerit değiştirme, araç takip mesafesi, seyir halinde cep telefonu kullanımı, okul ve yaya geçidi önceliği gibi konularda sürücüler bilgilendirilip denetim yapıldı. Bu kapsamda kontrol edilen 3 bin 658 araçtan 459 araç ve sürücüsüne 2918 sayılı kanunun muhtelif maddelerinden idari para cezası uygulanırken, 28 araç ise trafikten menedildi. Uygulamalar, dronla havadan takip edildi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.