Bizimkler Nerede?" Nba'deki Türk Basketbolcular - Son Dakika
Spor

Bizimkler Nerede?" Nba'deki Türk Basketbolcular

Bizimkler Nerede?" Nba\'deki Türk Basketbolcular

Ligde bu sezon Türkiye'den 4 basketbolcu mücadele edecek.

29.10.2014 15:07

Geçen sezon 12,3 sayı ve 7,5 ribauntla 3 yıllık NBA kariyerinin en yüksek ortalamalarına ulaşan 22 yaşındaki pivot Enes Kanter, 2 yıldır play-off'lara gidemeyen Utah Jazz'a bu yolda katkı sağlamaya çalışacak.

İki yıl önce 13,2 ile kariyerinin en yüksek sayı ortalamasına ulaşan ancak geçen sezonu maç başına 11,2 sayıyla kapatan Ersan İlyasova, Milwaukee Bucks takımıyla NBA'deki 7. sezonuna çıkacak. İlyasova'nın sahibi değişen, başantrenörlüğe NBA'in yaşayan efsanelerinden Jason Kidd'i getiren ve draftta 2. sıradan Jabari Parker'ı seçen Bucks'ın yeniden yapılanma sürecine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

935 karşılaşmayla "NBA'de en fazla maç oynayan Türk basketbolcu" unvanının sahibi Hidayet Türkoğlu, geçen sezonun ortasında anlaştığı Los Angeles Clippers ile bu sezon da yoluna devam edecek. 35 yaşındaki basketbolcu, 2004'te San Antonio Spurs ve 2009'da Orlando Magic ile çok yaklaştığı şampiyonluk yüzüğünü, Chris Paul ve Blake Griffin gibi iki önemli all-star oyuncuyu kadrosunda barındıran Clippers ile parmağına takmak istiyor.

Ayrıca tarimizde NBA şampiyonluğu kazanan ve All-Star olmayı başaran tek Türk olan Mehmet Okur da bu sezon yönetici olarak Utah Jazz'da. "Takım temsilcisi" olarak görevine başlayan Mehmet Okur hakkında övgüler yağdıran Utah Jazz CEO'su Greg Miller Mehmet'n takım içinde oyuncular, sponsorlar ve taraftarlarla ilgili her türlü konuda görev alacağını belirtti.

Bu sezon Türk basketbolcuları karşı karşıya getirecek ilk maçta, 4 Kasım'da TSİ 05.30'da Kanter'in forma giydiği Utah Jazz ile Türkoğlu'nun takımı Los Angeles Clippers mücadele edecek.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Bizimkler Nerede?' Nba'deki Türk Basketbolcular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement