Boluspor olağanüstü kongreye gidiyor - Son Dakika
Spor

Boluspor olağanüstü kongreye gidiyor

Boluspor olağanüstü kongreye gidiyor

Boluspor Başkanı Savaş Abak, "Benim cebimden kulübe verdiğim para yaklaşık 50 milyon TL. Arkadaşlar bu sıraladığım sebeplerden dolayı ben 8 Haziran'da olağanüstü genel kurul kararı aldım" dedi.

24.05.2023 14:13  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boluspor Başkanı Savaş Abak, "Benim cebimden kulübe verdiğim para yaklaşık 50 milyon TL. Arkadaşlar bu sıraladığım sebeplerden dolayı ben 8 Haziran'da olağanüstü genel kurul kararı aldım" dedi.

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, Boluspor'un 8 Haziran'da olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı. Başkan Abak, geçmiş dönem borçlarını tek tek basın mensuplarına anlattı. 2022-2023 sezonunda sadece 6 milyon TL borçları olduğunu ifade eden Başkan Abak, kendi imkanlarıyla 50 milyon TL verdiğini de dile getirdi.

"Benim cebimden kulübe verdiğim para yaklaşık 50 milyon TL"

Kongre kararı aldığını açıklayan Başkan Abak, "Arkadaşlar sıkıntılı hiçbir borcumuz yok. Bizle alakalı hiçbir futbolcuyla derdimiz, tasamız yok. Bizimle alakalı 2022-2023 sezonunda yabancıların mayıs ayı maaşı var. Toplamda yabancılara 130 bin Euro borcumuz var. Yerli futbolculara da 3 milyon 900 bin TL borcumuz var. Yani toplarsak bizim 2022-2023 sezonunda sadece 6 milyon TL borcumuz var. Hiçbir mahkememiz yok. SSK, stopaj, vergi, hiçbir borcumuz yok. Boluspor'un şu anda çok derdi, tasası yok. Benim cebimden kulübe verdiğim para yaklaşık 50 milyon TL. Arkadaşlar bu sıraladığım sebeplerden dolayı ben 8 Haziran'da olağanüstü genel kurul kararı aldım. İnşallah Boluspor kulübü için hayırlı uğurlu olur" şeklinde konuştu.

"28 Mayıs 2025 tarihinde sizin önünüze çıkıp bu kadar gür sesle konuşamam"

Başkan Abak, "Eski oyunculara olan bir borç var. O da yaklaşık 10 buçuk milyon TL. CAS'ta bir mahkememiz var. İnşallah onu kaybetmeyiz. Çünkü 50 bin Frank oraya gönderdik. Yani eski personelle ilgili bir 3 buçuk milyon TL borcumuz var. Eskilerle alakalı kulübün 14 milyon TL borcu kaldı. Artı belediyeye olan fiks bir borç var. Bizimle alakalı da olan tüm borç 6 milyon TL. O biraz daha iner. Boluspor kulübünün şu anda hiçbir sıkıntısı, derdi, tasası yok. Ama arkadaşlar bu sistem dönmez. Yani burada arkadaşlarla, yönetici arkadaşlarla çok oturduk, çok konuştuk. Sizlerin de bildiği gibi olağan kongreler her 3 yılda bir oluyor. 28 Mayıs 2025 tarihinde ne diyeceğiz? 'Biz kulübe her sene elli verdik, elli verdik, elli verdik, elli verdik. Beceremedik, Süper Lig olmadı kolay da değil arkadaşlar. Ben 28 Mayıs 2025 tarihinde sizin önünüze çıkıp bu kadar gür sesle konuşamam" diye konuştu. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Boluspor olağanüstü kongreye gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.


Advertisement