Samandıra sorunu çözüldü
Sarı-Lacivertli ekibin izleme komitesine getirilen eski futbolcular Kemalettin Şentürk ile Saffet Akbaş, Sao Paulo'daki Junior Kupası'nda yıldız adayı gençleri mercek altına aldı. Bu ikiliye bir dönem Kanarya'da forma giyen Brezilyalı savunmacı Fabio Luciano eşlik ediyor.
Süper Lig'in ilk yarısını lider kapatan Fenerbahçe, devre arasında kadrosuna takviye yapmayı düşünmüyor. Ancak Sarı-Lacivertli ekibin futbolcu izleme komitesi bir yandan da çalışmalarını sürdürüyor. Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın bizzat görevlendirdiği eski futbolcular Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş, şu sıralar Brezilya'da genç yetenekler arıyor. Geçen hafta A2 Takımı ile beraber Almanya'da Mercedes U20 organizasyonunu takip eden Şentürk ile Akbaş, cuma günü Brezilya'nın Sao Paulo şehrine gitti. Junior Kupası'nda genç oyuncu keşfi yapmaya çalışan ikili, önümüzdeki yıllarda dünyanın tanıyacağı yıldız adaylarını yakından izleme fırsatı buldu. Bu turnuvada dikkat çeken isimler listeye eklenecek ve teknik heyet ile yönetime rapor sunulacak.
Geleceğe yatırım için böyle bir yola başvuran Fenerbahçe'nin şimdilik transfer gibi bir planı yok. Yetenek avı şeklinde ifade edilen Brezilya turunda sadece sıçrama yapma ihtimali bulunan gençler mercek altına alınacak. Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş'a Sao Paulo'da 2003-2006 tarihleri arasında Fenerbahçe forması giyen Brezilyalı oyuncu Fabio Luciano da eşlik ediyor. Geçen aralık ayında Türkiye'ye gelen Luciano, Can Bartu Tesisleri'ni ziyaret ederek antrenmanı izlemişti. Şentürk ve Akbaş'ın takımdan olaylı biçimde ayrılan Brezilyalı yıldız Alex de Souza ile bir araya gelmeyeceği öğrenildi. Bu arada, son yıllarda Brezilya ekolünden tamamen vazgeçen Fenerbahçe'de mevcut kadroda Sambacı olarak yalnızca Cristian Baroni kaldı. Daha önce Gerson, Sergio, Simao, Washington, Aurelio, Luciano, Nobre, Fabiano, Alex, Edu, Deivid, Roberto Carlos, Wederson, Bilica, Andre Santos da Sarı-Lacivertli formayı giyen diğer Brezilyalı oyunculardı. Kanarya, 2009'da Baroni'den sonra kadrosuna Sambacı oyuncu katmadı.
Yıldırım'ın aklında o var!
Kuyt, golf ile stres atıyor
Süper Lig'in ikinci yarı hazırlıklarını bir haftadan beri Antalya'da sürdüren Fenerbahçe'de futbolcular antrenmanlardan kalan zamanlarını çeşitli aktivitelerle değerlendiriyor. Sahilde yürüyüş yapan, eşleri ve çocuklarıyla tenis oynayan oyuncular keyifli vakit geçirirken dün de Samuel Holmen, Michal Kadlec ile Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, golf oynayarak stres attı.
Hasan Ali, Galatasaray'ı tek rakip görmüyor
"Rakibimiz sadece Galatasaray değil"
Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin sadece Galatasaray olmadığını, Beşiktaş, Kasımpaşa ve Sivasspor'un da iyi futbol oynadığını söyledi. Sarı-Lacivertli ekibin kamp çalışmalarını sürdürdüğü Antalya'da, FBTV'ye değerlendirmede bulunan tecrübeli sol bek, "İlk 5 haftayı kayıpsız atlatmak çok önemli. İlk 5 haftada Eskişehir ve Sivas deplasmanlarına gideceğiz. Burayı geçersek önümüz çok açık olacak. 8 puanlık fark var. Ancak iki maç kaybedersen, puan farkı kapanabilir." dedi. Hasan Ali, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın kendilerinden tempolu, coşkulu, agresif ve ofansif olan oyunlarını geliştirmelerini istediğini de ifade etti.
Son Dakika › Spor › Brezilya'da Gençler Mercek Altında - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?