Bülent Başer'e Büyük Görev - Son Dakika
Spor

Bülent Başer'e Büyük Görev

Bülent Başer\'e Büyük Görev

Türk profesyonel boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Başer, dünyanın en iyi antrenörlerinden Uli Wegner’in yerine görev yapacak.

04.12.2015 08:58

Türk profesyonel boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Başer, dünyanın en iyi antrenörlerinden Uli Wegner'in yerine görev yapacak.

Önümüzdeki günlerde Amerika'da gerçekleşecek olan Iraklı Karo Murat, maçında Iraklı sporcunun köşesinde ringe çıkacak olan Türk çalıştırıcı Bülent Başer, dünya şampiyonluk eleme maçında görev alacak. Amerika'nın bir numaralı televizyon kanalı olan HBO'dan canlı olarak yayınlanacak olan maça birçok dünya şampiyonunu yetiştirmiş olan Almanların dev antrenörü Uli Wegner'in çıkması gerekiyordu ancak kendisinin aynı gün başka bir karşılaşması daha olması sonucu sorun çıktı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan başarılı çalıştırıcı Başer, "Ben antrenörlük eğitimime zaten Uli Wegner'in yanında başladım. Yıllarca kendisinden kurslar aldım. Ardından dünya şampiyonları Klitschko kardeşleri de yetiştirmiş olan Fritz Sdunek'in yanına gittim ve eğitimime devam ettim. Rahmetli Fritz Sdunek'in çalıştırma programları halen daha bende duruyor. Kendisinin orijinal el yazısıyla. Önümüzdeki hafta da ağır sıklette dünyanın zirvesine yükselen sporcumuz Adrian Grant ile Hamburg'da maça çıkacağız. Şayet o karşılaşmayı da alırsak dünyanın zirvesine yerleşmeye başlayacağız. Aynı zamanda birçok boksörüm dünya sıralamasında üs sıralara tırmandılar. Bunlar arasında Igor Michalkin şu an WBC sıralamasında 6. durumda bulunuyor" şeklinde konuştu.

ALYAZ: "DÜNYA ÇAPINDA TECRÜBELERE SAHİBİZ"

Başarılı antrenörün basın danışmanı Vedat Alyaz, bunun Türk profesyonel boks tarihi için önemli bir adım olduğunu belirterek, "Dünyanın en iyi antrenörü veliahtı olarak bir Türk antrenörü görüyor ve onu görevlendiriyor. Bu dünya boks piyasasında da büyük etkiler yapacaktır diye düşünüyorum. Bülent Başer, Sinan Şamil Sam'ın tüm profesyonel boks hayatı boyunca kendisine eşlik etmiş ve dert ortağı olmuştur. Sinan'ın en büyük sırları kendisinde saklı. Ben de Sinan Şamil Sam'ın basın danışmanlığını yaptım profesyonel boks yaşantısı boyunca. Tüm fotoğraf arşivleri bende yer almaktadır. Maçları ve özel hayatıyla 20 binden fazla fotoğrafı bulunmaktadır. Şu an Sinan'ın belgeseli çekilmektedir, şayet bize başvururlarsa kendilerine her türlü yardımı yapabilir ve arşivlerimizi açabiliriz. Rahmetli Sinan Şamil'den beri profesyonel boks dünyasının en büyük olaylarını yaşadık ve tecrübe sahibi olduk. Bülent Başer de şimdi bu tecrübeleri kullanarak dünyayı kendisine hayran bırakıyor" dedi. - STUTTGART

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bülent Başer'e Büyük Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement