BURSİAD Başkanı Topçu: Bizce Asıl Şampiyon Bursaspor'dur - Son Dakika
Spor

BURSİAD Başkanı Topçu: Bizce Asıl Şampiyon Bursaspor'dur

BURSİAD Başkanı Turgut Topçu, "Eğer bir şampiyon aranıyorsa bunun ne Fenerbahçe ne de Trabzonspor olacağı şike soruşturması ve dava dosyasındaki iddialardan anlaşılıyor." diye konuştu.

03.01.2012 20:20

Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği (BURSİAD) Başkanı Turgut Topçu, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında süren şampiyonluk tartışmasına ilişkin, "Eğer bir şampiyon aranıyorsa bunun ne Fenerbahçe ne de Trabzonspor olacağı şike soruşturması ve dava dosyasındaki iddialardan anlaşılıyor. Bizce asıl şampiyon Bursaspor'dur" görüşünü dile getirdi.

Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, önce Fenerbahçe taraftarının daha sonra da Trabzonspor taraftarının yürüyüşler düzenlediğini ve şampiyonluk kavgası yürüttüklerini belirtti.

Şike soruşturmasıyla çok vahim iddiaların gündeme geldiğini, şampiyonluk kavgası yürüten Fenerbahçe ile Trabzonspor yöneticilerinin ya şike yapmak ya da şike girişiminde bulunmak nedeniyle haklarında davalar açıldığını ifade eden Topçu, stadlara giriş yasakları konulduğunu anımsattı.

Tüm bu iddialar yokmuş gibi ya da önemsiz iddialarmış gibi her iki takımın yöneticileri ve taraftarları arasında "şampiyon biziz" tartışması yürütüldüğünü vurgulayan Topçu, şunları kaydetti:

"Biz bu tartışmaları anlamakta güçlük çekiyoruz. Skandal niteliğindeki bu iddialardan sonra her iki takımın da şampiyonluk iddiasında bulunmasını temelsiz ve anlamsız buluyoruz. Eğer bir şampiyon ilan edilecekse bunun Bursaspor olması gerektiği her makul sporseverin rahatça görebileceği bir gerçektir. UEFA şike iddialarıyla ilgili sıfır tolerans gösterilmesini isterken her iki takım hakkında da vahim iddiaların olduğu bir ortamda kendilerini şampiyon ilan etme yarışına girmelerini acı bir tebessümle karşılıyoruz. Eğer bir şampiyon aranıyorsa bunun ne Fenerbahçe ne de Trabzonspor olacağı şike soruşturması ve dava dosyasındaki iddialardan anlaşılıyor. Bizce asıl şampiyon Bursaspor'dur."

Türkiye Futbol Federasyonunun olağanüstü genel kurul çağrısı yaparak ligten düşmeyi düzenleyen 58. maddenin değiştirilmesi yönündeki girişimleri de eleştiren Topçu, şöyle devam etti:

"Böyle bir adımın bırakın gerçekleşmesini bu yöndeki girişimler bile Türk futbolunun altına dinamit koymakla eş değer görüyoruz. Bursaspor yönetiminin bu girişimlere hayır demesini anlamlı buluyor, tüm gerçek futbol severleri bu süreci yakından takip etmeye çağırıyoruz."

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor BURSİAD Başkanı Topçu: Bizce Asıl Şampiyon Bursaspor'dur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement