D Grubu'nun Favorileri Karşılaşıyor - Son Dakika
Spor

D Grubu'nun Favorileri Karşılaşıyor

D Grubu\'nun Favorileri Karşılaşıyor

Dünya Kupası D Grubu'nun iki favorisi karşı karşıya geliyor.

13.06.2014 23:46

Dünya Kupası D Grubu #39;nun iki favorisi olarak gösterilen İngiltere ve İtalya karşı karşıya geliyor. Manaus #39;daki Amazon Arena #39;da TSİ 01:00 #39;de başlayacak olan mücadeleyi Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.

Son iki yılda yeni bir oluşum içinde olan İngiltere, teknik direktör Roy Hodgson #39;la birlikte yeni bir oluşum içersinde. Ashley Cole gibi eskileri kadrodan çıkaran Hodgson, Alex Oxlade-Chamberlain, Ross Barkley ve Raheem Sterling gibi gençleri tercih etti. İngiltere #39;de hedef artık Dünya Kupası #39;nda ciddi bir başarı elde etmek. Brezilya #39;nın ardından Dünya Kupası #39;nı en çok kazanan takım olan İtalya, 2006 #39;da gelen Dünya Kupası #39;nın ardından kupayı tekrar müzesine götürmeyi planlıyor.

Nemin ve hava sıcaklığının çok olacağı tahmin edilirken İnglilizler hava şartlarına uyum sağlamak için hazırlıklar için Miami #39;yi tercih etmişti.

İngilizler #39;de Oxlade-Chamberlain #39;in sakatlığı devam ederken deneyimli teknik adam Roy Hodgson idmanda sakatlık geçiren Gerrard #39;ın sakatlığının ciddi olmadığını söylemişti. Hodgson #39;un ileri uçta Sturridge #39;le birlikte Wayne Rooney #39;i oynatması bekleniyor. Keleyi City #39;nin kalecisi Hart #39;a teslim eden İngiltere #39;de Hodgson, daha önce yaptığı açıklamada, James Miller #39;ı sağ bekte oynatacağını söylemişti. Deneyimli teknik adam Hodgson #39;un İtalya maçı için oyun kurgusu merakla beklenirken, Pirlo #39;ya karşı özel bir önem alıp almayacağı da ciddi bir merak konusu.

2006 #39;da Almanya #39;da düzenlenen Dünya Kupası #39;nda şampiyon olan İtalyanlar #39;ın şuan ki hocası Prandelli #39;nin takımı Pirlo #39;ya odaklı kurması bekleniyor. Turnuvadaki diğer takımlara nazaran sakatlık konusunda sıkıntı yaşamayan İtalya #39;nın yine savunma ağırlık bir kadroyla sahada olması tahmin edilirken, orta sahada Pirlo #39;nun şekillendireceği ataklarda problem çocuk Balotelli #39;ye büyük bir iş düşüyor.

Amazon ormanlarına yakın bir bölgede bulunan Amazon Arena #39;nın zemini konusunda iki takımında büyük endişeleri var. Daha önce çıkan haberlerde zemindeki kötü görüntülerin boya yardımıyla kapatıldığı söyleniyordu. Saha görevlileri de yaptığı açıklamada zeminin çok kötü olduğunu doğrulamıştı.

Önemli Sayılar

- İki takım arasında oynanan 25 maçın 9 #39;unu İtalyanlar kazanırken İngilizler 8 galibiyet aldı.

- İtalya Dünya Kupası #39;nda oynadığı son 14 maçta da gol atmayı başardı.

- İtalyanlar Dünya Kupası elemerinde oynadığı 10 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. İngilizler de İtalya gibi elemelerde oynadığı 10 maçtan 6 galibiyet 4 beraberlik aldı.

- İngiltere Milli Takımı #39;nda Wayne Ronney attığı 7 golle takımın en çok gol atan futbolcusu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor D Grubu'nun Favorileri Karşılaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement