Derbide Zafer Real Madrid'in - Son Dakika
Spor

Derbide Zafer Real Madrid'in

Derbide Zafer Real Madrid\'in

İspanya 1.Ligi'nin 14.haftasında Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Atletico Madrid'de kozlarını paylaştı.

02.12.2012 00:55

İspanya 1. Ligi'nin 14. haftasında Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Atletico Madrid'de kozlarını paylaştı. Madrid derbisinde gülen taraf 2-0'la ev sahibi Real Madrid oldu. Ligde geçen sezon aranılan görüntüsünden uzak olan Real Madrid, 1-0'lık Betis yenilgisinden sonra derbide galip gelerek biraz olsun morallenmek istiyordu. Nitekim öyle oldu. Ronaldo ve Mesut Özil'in golleriyle üç puanı hanesine yazdıran Los Galacticos'ta Cristiano Ronaldo'nun da iki topu direkten döndü. 60 dakika iyi savunma yapan Atletico Madrid hücumda istediği etkinliği yaratamadı ve ilk yarıda Ronaldo'nun golüyle soyunma odalarına 1-0 Madrid üstünlüğüyle gidildi. 66'da gelen Mesut Özil golü ise konuk ekibin gardını iyice düşürdü.

MOURINHO'YA PROTESTO YOK Kritik derbi öncesi basın toplantısında kendisine yöneltilen eleştirilere karşı, "Maçtan 20 dakika önce sahaya çıkacağım. Taraftarlar beni ıslıklayabilirler; ama takımlarına destek çıksınlar" diye cevap veren Jose Mourinho, söz verdiği üzere sahaya 20 dakika erken çıktı. Fakat dünyaca ünlü hocasına destek çıkan Los Galacticos taraftarı Mourinho'yu alkışladı. REAL'DE KADRO DEĞİŞMEDİ La Liga'nın 13. haftasında Real Betis'e 1-0 yenilerek lider Barcelona ile arasındaki puan farkı iyice açılan Real Madrid'de, teknik direktör Jose Mourinho Betis 11'ini değiştirmedi. Mücadeleye Casillas, Pepe, Ramos, Coentrao, Arbeola, Khedira, Xabi, Özil, Di Maria, Ronaldo ve Benzema ile çıkan Real Madrid'de Essien, Albiol ve Marcelo sakatlıklarından dolayı ilk 18'e alınmadı.

ARDA 11'DE, FILIPE YERİNE CATA 4-0'lık Sevilla mücadelesinden sonra Real Madrid deplasmanına moralli giden Atletico Madrid'de temsilcimiz Arda Turan ilk 11'de başladı mücadeleye. Sakatlığından dolayı oynayamayan Filipe Luis yerine Cata'ya görev veren teknik direktör Simeone, Sevilla maçında oynattığı Tiago yerine de Mario Suarez'i tercih etti. Diğer bir temsilcimiz Emre Belözoğlu ise yedek kulübesindeydi ve forma şansı bulamadı. ATLETICO HIZLI BAŞLADI Atletico Bernabeu'da karşılaştığı güçlü rakibine karşı çok iyi başladı. 10. dakika Diego Costa, Pepe'yi geçerek ön direk dibine koşu yapan Falcao'yu iyi gördü; fakat Real savunması Falcao'nun vuruşunu kesmeyi başardı. ARDA'NIN SARI KARTI GOLE MAL OLDU Atletico kalesine 25 metre mesafede topa elle müdahale eden Arda Turan, Real Madrid'e serbest vuruş şansı kazandırdı. Duran topların usta ismi Cristiano Ronaldo, düzgün bir vuruşla Courtois'yı avladı ve Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi. RONALDO 35 METREDEN!... Orta alanda Real Madrid'in kazandığı serbest vuruşta, Xabi serbest vuruşu çabuk kullandı ve pasını Cristiano Ronaldo'ya çıkardı. Portekizli 35 metreden sert bir vuruş çıkarsa da Courtois sağ köşeden çok iyi bir kurtarış yaptı ve farkın açılmasına engel oldu. Bu dakikadan sonra orta saha mücadelesi geçen maçta pozisyon görülmedi ve 1-0 Real üstünlüğüyle soyunma odalarına gidildi.

RONALDO VE FRİKİKLER... 60 dakikada Ronaldo yine bir serbest vuruşta topun başına geçti. Yıldız futbolcu 20 metreden sert vurdu; fakat bu sefer Belçikalı kaleci başarılıydı. 74'te ise yıldız futbolcu ceza alanı çizgisinden kullandığı frikikte sert bir vuruş çıkardı ve top üst direkte patladı.

MESUT BİTİRDİ! Dakikalar 66'yı gösterdiğinde Ronaldo yine sahnedeydi. Ceza sahasındaki Mesut Özil'i çok iyi gören Portekizli'nin pasında Mesut, düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı . Mücadelenin son yarım saatlik bölümünde 2-0 üstünlüğü ele alan ev sahibi ekibi bu dakikadan sonra oyunu iyice domine etmeye başladı. CR7 DİREKLERİ GEÇEMEDİ İkinci golün sahibi Mesut Özil, müthiş bir pasla Cristiano Ronaldo'yu kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Portekizli yıldızın şutunda top 2. kez direkten döndü. SIMEONE'DEN HAMLELER Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone 73'te Tiago ve Adrianı, Koke ve Gabi yerine oyuna sokarak hücuma hareketlilik getirmeye çalıştı. Arda Turan ise 78'de yerini Raul Garcia'ya bıraktı. Milli futbolcumuz maç boyunca sahada varlık gösteremedi. 13 YILLIK EZBER BOZULMADI Real Madrid, rakibi Atletico'ya 1999-2000 sezonundan beri yenilmiyor. En son Santiago Bernabeu'da 30 Şubat 1999'da oynanan lig maçında 3-1 yenilen Los Galacticos, geriye kalan 24 maçta da rakibine yenilmedi.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Derbide Zafer Real Madrid'in - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement