"Rafting Gelişimini Tamamlamak Üzere" - Son Dakika
Spor

"Rafting Gelişimini Tamamlamak Üzere"

"Rafting Gelişimini Tamamlamak Üzere"

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, "Rafting gelişimini tamamlamak üzere." dedi.

30.07.2013 13:50  Güncelleme: 14:08

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nun bünyesinde bulunan Rafting, gelişim sürecini tamamlamak üzere.

Federasyon Başkanı Haydar Doğan; Federasyonlarının temel amacının, bünyelerindeki spor dallarının Türkiye'de tanınıp yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bu kapsamda, kulüpleşme, lisanslı sporcu sayısını artırma ve mevzuatlarını hazırlama gibi çalışmalar yaptıklarını belirten Doğan, "Belli bir aşamaya geldikten sonra branşlarımız özerk olabilir diye karar veriyoruz. Şu anda Rafting o aşamaya gelmek üzere" diye konuştu.

Doğan, raftingin uluslararası kuralları olan, hayati risk taşıyan ve belirli önlemler alınarak yapılması gereken bir spor olduğunu vurgulayarak, "Bu açıdan çok dikkatli olunması gerekiyor" dedi.

Sportif amaçlı yapılan müsabakaların kendi federasyonlarına, turistik amaçlı yapılanların ise Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olduğunu ifade eden Doğan, "Doğru olan her ikisinin de bize bağlı olmasıdır. Turizm amaçlı yapılan müsabakalar ne kadar denetleniyor, bilmiyoruz. Hayati riski bulunan ve ciddi gözetim altında yapılması gereken bu branşın bir elden yönetilmesi ve takip edilmesi daha güvenli olacaktır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 'Rafting Gelişimini Tamamlamak Üzere' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement