Down Sendromlular Judo Eğitimi Alacak - Son Dakika
Spor

Down Sendromlular Judo Eğitimi Alacak

Down Sendromlular Judo Eğitimi Alacak

Samsun Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı tarafından hazırlanan, 'Down Sendromlu Çocukların Judo Eğitim' projesinin tanıtımı Anemon Otel'de yapıldı.

24.08.2013 17:13  Güncelleme: 17:21

Samsun Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı (SAMSEV) tarafından hazırlanan, 'Down Sendromlu Çocukların Judo Eğitimi ile Rehabilitasyonu' projesinin tanıtım kokteyli Anemon Otel'de gerçekleştirildi.

'Down Sendromlu Çocukların Judo Eğitimi ile Rehabilitasyonu' projesinin tanıtım kokteyline Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, SAMSEV Başkanı Rüştü Araboğlu, Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altıntaş ve çok sayıda down sendromlu çocuk ve aileleri katıldı. Türkiye'de ilk defa Samsun'da uygulanacak 'Down Sendromlu Çocukların Judo Eğitimi ile Rehabilitasyonu' projesinin koordinatörlüğünü SAMSEV Yönetim Kurulu Üyesi Alp Arslan üstlendi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) mart ayında açtığı 'Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Mali Destek Programı'na, SAMSEV yaklaşık 109 bin TL'lik bütçesi olan 'JUDOWN, Down Sendromlu Çocukların Judo Eğitimi ile Rehabilitasyonu' adlı proje ile başvuru yaptı. Başvuru değerlendirme sonucunda 77 bin 844 TL'lik bütçe ile onaylandı. İlk olarak tanıtım Proje Koordinatörü SAMSEV Yönetim Kurulu Üyesi Alp Arslan, 12 ay boyunca sürecek ve Türkiye'de ilk defa Samsun'da SAMSEV tarafından uygulanacak olan proje hakkında kısa bilgi verdi.

Samsun'da kayıtlı bulunan down sendromlular hakkında bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun genelinde bizim şu ana kadar kayıt altına aldığımız down sendromlulara baktığımızda, şuan da toplam itibariyle 168 down sendromlu insanımız, çalışmalarımızla göz önüne aldığımız takdirde kayıt altında. 90'ı erkek, 78'i bayan olmak üzere 168 kişiden 30'u çok önemli ve anlamlı projede bir araya geliyor. Bu insanlarımızın, bu bireylerimizin judo sporuyla toplumla entegre olma, kendilerini geliştirme, bu alanda faaliyet de bulunma adına, Orta Karadeniz Kalkınma (OKA) ajansımızın proje çağrısına çıktığı sosyal içerme kapsamı çerçevesinde, SAMSEV'in başvuru üzerine belirli aşamaları geçtikten sonra, yönetim kurulumuzca da değerlendirilen ve kabul edilen bir proje bugün hayata geçmiş oluyor. Özellikle sivil toplum örgütlerimizin toplumun sosyal alanlarında birçok projede öncülük yapmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu proje bu gençlerimizi, burada alacakları eğitimle onların sosyal yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmelerinde önemli bir katkıları olacak" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Down Sendromlular Judo Eğitimi Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement